Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

"Το ποδόσφαιρο είναι το μόνο που δεν φταίει"- Του Νίκου Σουγλέρη

"Το ποδόσφαιρο είναι το μόνο που δεν φταίει"- Του Νίκου Σουγλέρη

 

Μετά τα άσχημα γεγονότα (διακοπή - ποινές - αποκλεισμούς) στο παιχνίδι ΠΑΟ - ΠΑΟΚ, νομίζω ότι αυτά που είδαμε πρέπει να έχουν ένα τέλος. Το πώς θα «μαζευτεί» η κατάσταση, κανείς δεν γνωρίζει. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς με αυτά που έγιναν και είδαμε, είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο και στην Super League έχει πια βυθιστεί στον… βούρκο.

 

Αν προσπαθήσει κανείς να «σουμάρει» τα γεγονότα, ή αν θέλετε να καταγράψει τα γεγονότα που είδαμε από τηλεοράσεως, μετά το θλιβερό αυτό γεγονός πρέπει τελικά κάτι να γίνει. Η αθλητική ηγεσία έχει μερίδιο ευθύνης και πρέπει να πάρει τις ανάλογες πρωτοβουλίες. Τα αρμόδια όργανα και η διοίκηση της Super League το ίδιο. Οι ομάδες δεν το συζητώ πρέπει να αρχίσουν να διορθώσουν τα του οίκου τους.

Ό,τι και να γράψει κανείς είναι λίγο. Κορυφαίες ομάδες που θέλεις να δεις καλό ποδόσφαιρο και μάλιστα σε παιχνίδι play off επιδίδονται σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Επαγγελματίες παίκτες έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, προκαλώντας με απανωτές κλωτσοπατινάδες ένθεν κακείθεν.

Και οι υγιείς φίλαθλοι στην μέση να αναρωτιούνται πού πάμε… Πρέπει να πάω στο γήπεδο να δω την ομάδα μου ή όχι; Εδώ που φτάσαμε είναι τα άκρα. Ακόμη δεν έχουμε νεκρό!

Εκτιμώ, πρέπει να δούμε το βαρέλι μισοάδειο… Αθλητική ηγεσία, διοικήσεις ομάδων και οι συν αυτοίς εδώ και τώρα πρέπει να σταματήσουν να παίζουν με τη φωτιά. Χρειάζονται αποφάσεις. Σκληρές αποφάσεις, όσο σκληρότερες γίνεται. Σκληρές, να ματώσουν όλοι! Από διοικητικά πρόστιμα, αποβολή ομάδων από τα πρωταθλήματα μέχρι και κάποιοι παράγοντες να πάνε σπίτια τους. Γιατί τελικά αυτό το σπουδαίο σπορ, το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ο βασιλιάς όλων, είναι το μόνο που δεν φταίει!

επιστροφή στην κορυφή