Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Γιορτή με «άρωμα» Αχαΐας-Απόψε (8:30) τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ «Achaia Fest 2017- στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας

Γιορτή με «άρωμα» Αχαΐας-Απόψε (8:30) τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ «Achaia Fest 2017- στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας

Ανοίγει απόψε στις 8:30 τις πύλες του το 1ο Αχαϊκό Φεστιβάλ «Achaia Fest 2017-Οι Θησαυροί της Αχαΐας» στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Πρόκειται για μια τετραήμερη γιορτή με γαστρονομία, street food, δοκιμή και αγορά αχαϊκών προϊόντων, πικ νικ, θερινό σινεμά, χορευτικά, εκδηλώσεις για παιδιά και sports.

 

Εκατό και πλέον εκθέτες απ’ όλη την Αχαΐα θα παρουσιάσουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής στο Φεστιβάλ που διοργανώνουν από κοινού το Επιμελητήριο Αχαΐας και η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με στόχο να καταστεί θεσμός.

Το Achaia Fest τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, χορηγοί είναι οι: Λουξ plus 'n light, Μύλοι Κεπενού και Βιομηχανία Χρωμάτων- Χημικών ΜΑΧΡΩ, υποστηρικτές οι: Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ και Asteriscos Art - Construction.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία στο υπέροχο Νότιο Πάρκο, με το απέραντο πράσινο, δίπλα από το κύμα της θάλασσας να κάνει πικ νικ, να δοκιμάσει από μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών τοπικών προϊόντων και ποτών, να παρακολουθήσει θερινό σινεμά ξαπλωμένος στο γκαζόν (φέρνοντας την πετσέτα του, όπως συμβαίνει στις θερινές κινηματογραφικές προβολές στα πάρκα του εξωτερικού), να παρακολουθήσει χορευτικά, αλλά και να κάνει σπορ.

To πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη περιλαμβάνει τις ταινίες «Άθικτοι»και την ταινία που έκανε γνωστή την Μαριόν Κοτιγιάρ το «Αγάπα με αν τολμάς», χορευτικά συγκροτήματα, αλλά και σπορ.

Παράλληλα, θα λειτουργούν εργαστήρια μαγειρικής, κατασκευών, αφήγησης, ζωγραφικής, face painting, θεατρικού παιχνιδιού, ενώ μεταξύ άλλων σπορ θα μπορούν να ...σουτάρουν στα τέρματα της Παναχαϊκής.

Επίσης, θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με τα σημαντικότερα αξιοθέατα και τουριστικού ενδιαφέροντος γεγονότα της Αχαΐας, ενώ φωτογραφίες της περιοχής σε μεγάλες διαστάσεις δίνουν τον δικό τους τόνο στον χώρο της έκθεσης.

ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΩΡΙΩΝΑ»

Στο μεταξύ, η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "Ωρίων" συμμετέχει με αστροβραδιά στο Achaia Fest 2017 αυτό το Σάββατο 17 Ιουνίου με έναρξη στις 21:30.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία για αστροπαρατήρηση με τα τηλεσκόπια του "Ωρίωνα" όπου το κοινό θα παρατηρήσει τον πλανήτη Δία, τον πλανήτη Κρόνο, το μεγάλο σμήνος του Ηρακλή, το δακτυλιοειδές νεφέλωμα και άλλα ουράνια αντικείμενα.

Ταυτόχρονα, θα διεξαχθεί ουρανογραφία οπότε με τη χρήση ενός πράσινου laser το κοινό θα περιηγηθεί στον νυχτερινό ουρανό, στα ονόματα και τα χαρακτηριστικά των αστεριών, τις μορφές και την ιστορία των αστερισμών και των άλλων ουράνιων αντικειμένων που είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού.

επιστροφή στην κορυφή