Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Οι επόμενες κινήσεις-Τι αποφάσισαν σε συνέλευση οι μεριδιούχοι της Αχαϊκής Τράπεζας

Οι επόμενες κινήσεις-Τι αποφάσισαν σε συνέλευση οι μεριδιούχοι της Αχαϊκής Τράπεζας

Τις επόμενες νομικές κινήσεις τους, προσδιόρισαν οι μεριδιούχοι της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου, παρουσία και του δικηγόρου κ. Νικολάου, που χειρίζεται την υπόθεση.

Στην αρχή της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σπύρου Σπεντζούρη, εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Μεριδιχούχων και ενεργού μέλους, που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή πριν δύο μήνες.

Οι τρεις νέες κινήσεις, όπως προέκυψαν από τη διάρκεια της συνέλευσης, είναι οι εξής: 1. Παρατάθηκαν μέχρι τις 31 Ιουλίου, οι δηλώσεις για συμμετοχή στις συλλογικές αγωγές που θα κατατεθούν κατά της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΚΤ, για αδράνεια στην υπόθεση της Αχαϊκής. Μέχρι τώρα πάνω από 350 μεριδιούχοι έχουν εκδηλώσει την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στις συλλογικές αγωγές, αριθμός που αντιστοιχεί στο 25%, περίπου, των μερίδων. 2. Διατυπώθηκε πρόταση, η οποία θα εξεταστεί για την κατάθεση και ατομικών αγωγών κατά των διοικήσεων της Αχαϊκής Τράπεζας.

3. Αποφασίστηκε να γίνει παράσταση στον Αρειο Πάγο, προκειμένου να επιταχυθούν οι διαδικασίες για την περαίωση της προανακριτικής διαδικασίας, προκειμένου να προσωποποιηθούν ποινικές διώξεις για τις ευθύνες στο «λουκέτο» της Αχαϊκής Τράπεζας τον Μάρτιο του 2012. Στην κατεύθυνση αυτή θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον Α.Π. με συγκεκριμένες προτάσεις για την απεμπλοκή της διαδικασίας. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα συνεχίζει για 5η εβδομάδα τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως οι κινητοποιήσεις τους δεν πρόκειται να ανασταλούν σε περίπτωση που δεν βρεθεί οριστική λύση στα αιτήματά τους. Ζητούν την αναστολή της απόφασης για απολύσεις στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα υπό ειδική εκκαθάριση και την πλήρη απορρόφηση τους από τις συστημικές Τράπεζες, πρακτική που ακολουθήθηκε για όλους τους εργαζόμενους των υπολοίπων εμπορικών τραπεζών Παράλληλα, εκφράζουν την ανησυχία τους για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εκκαθάριση και ζητούν την κατανόηση των πελατών της Τράπεζας για αυτήν την κατάσταση.

επιστροφή στην κορυφή