Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Alcatrash:Το πατρινό συγκρότημα μιλά στο "Ε"-Πώς ενώθηκαν «εις μπάνταν... μίαν»

Alcatrash:Το πατρινό συγκρότημα μιλά στο "Ε"-Πώς ενώθηκαν «εις μπάνταν... μίαν»

Ενώθηκαν «εις μπάνταν... μίαν»! Τέσσερα Πατρινόπουλα με  μουσικές αναζητήσεις , από τα παιδικά τους χρόνια, αποφάσισαν  να συμπορευτούν και να δημιουργήσουν το δικό τους συγκρότημα, με την «φήμη» τους, να ξεπερνά πολύ σύντομα  τα όρια της Αχαϊας.

 

oloselidi.JPG

 

Ο Σταύρος Κωστής (κιθάρα), ο Ανδρέας Βούλγαρης (πλήκτρα)  ο Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος (ντραμς) και ο Πέτρος Πυλαρινός είναι πλέον «τετράδα ομοούσιος και αχώριστος» με live εμφανίσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες αλλά και μουσικοί «συνοδοί» στη γνωστή εκπομπή «2night», που παρουσιάζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1

Το «Ε» μίλησε μαζί τους και σας παρουσιάζει το γνωστό «κουαρτέτο» της Πάτρας.

 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

image4.JPG

 

Ποιός είχε την ιδέα για τη δημιουργία του συγκροτήματος;

Το concept της μπάντας, είναι του Αντρέα και του Κώστα,(στα πλήκτρα και στα Drums αντίστοιχα), οι οποίοι την ώρα που έπαιζαν jazz, απόρησαν με το ότι δεν έχουν φτιάξει μια μπάντα όπου θα κάνουν πάρτυ και θα παίζουν ο,τι θέλουν , και έκαναν αυτή τη σκέψη πραγματικότητα.

Πόσο εύκολο ήταν να δέσετε και μουσικά και ως χαρακτήρες;

Ως πρόσωπα ήμασταν φίλοι από πριν τους Alcatrash, απλά μέσα από τη μπάντα γίναμε και αυτοκόλλητοι. Μουσικά έχουμε ο καθένας διαφορετικό background και αυτό έχει ενδιαφέρον, αλλά όλοι μας ακούμε Σχοινά, όποτε υπάρχουν γερές βάσεις! Υπάρχουν επιρροές από hip-hop, metal, απο ethnic ακούσματα, αλλά τα ελληνικά 90s είναι ο κορμός της μπάντας, και αυτό την κάνει να έχει τόση ενέργεια.

image3.JPG

 

Να περιμένουμε κάποια νέα δισκογραφική δουλειά;

Περιμένουμε την κυκλοφορία του πρώτου μας single που αποτελεί δίκη μας σύνθεση και είναι η πρώτη μας απόπειρα να βγάλουμε κάτι δικό μας και όχι διασκευή. "Έχω ξεχάσει τι πίνω" είναι ο τίτλος του, και μέσα στο καλοκαίρι θα το ακούσετε!

 

 

Πως έγινε η πρόταση από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου για συνεργασία;

Η αλήθεια είναι ότι ο Γρηγόρης είχε στο μυαλό του μια 12μελη μπάντα soul μουσικών όταν ξεκινούσε  στον ΑΝΤ-1 το «2night»! Γρήγορα στον προγραμματισμό όμως προέκυψε η ανάγκη να βρεθεί μια μπάντα που σε δευτερόλεπτα μπορεί να παίξει παίρνοντας πρωτοβουλία, οτιδήποτε χρειαστεί σε αυτή την απεριόριστη γκάμα καλεσμένων. Από Metallica μέχρι Έφη Σαρρή. Αυτά τα δύο  χρόνια έχουμε παίξει πάνω από 550 μουσικά θέματα από διαφορετικά είδη. Δεν είναι εύκολο, αλλά ο Γρηγόρης πίστεψε σε μας.

Η μπάντα είναι γνωστή και αυτό το πιστοποιούν τα live που έχετε κάνει ανά την Ελλάδα. Που θα σας απολαύσει το πατραϊκό και όχι μόνο κοινό το καλοκαίρι;

Και φέτος όπως και π έρυσι,θα γυρνάμε την Ελλάδα και θα κάνουμε πάρτι!  Έχουμε κάποιους χώρους στους οποίους εμφανιζόμαστε πιο συχνά, αλλά ήδη το πρόγραμμα έχει Αθήνα, Πάτρα, Ζάκυνθο, κάποια live με το Δημήτρη Σταρόβα και το Στάθη Παναγιωτόπουλο... πολλά χιλιόμετρα! Α, τώρα που μου το θύμισες να πάμε το αυτοκίνητο για service.

Πόσο εύκολο είναι για μια μπάντα που ξεκίνησε από την επαρχία, να εξαπλωθεί τόσο γρήγορα;

Μεγαλη κουβέντα αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να λείπεις από την Αθήνα προσπαθώντας να κανείς βήματα δισκογραφικά και να πας τις εμφανίσεις  σου ένα βήμα παραπέρα. Παρ όλα αυτά η Πάτρα είναι το σπίτι μας, μας έχει στηρίξει το κοινό της και έχει παίξει ρόλο στο πως διαμορφώνεται ένα live μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια, θα σας ενδιέφερε πιθανή συμμετοχή στη eurovision;

 Στα μελλοντικά μας σχέδια είναι να γράψουμε ακόμα κάποια δικά μας κομμάτια , να συνεχίσουμε τις δυνατές συνεργασίες στα live μας, γιατί στα 2 αυτά χρόνια έχουμε καταφέρει να συνεργαστούμε με το Διονύση Σχοινα,  το Χρήστο Χολίδη, το Γιώργο Γιαννιά, τους Vegas, τον Ηλία Βρεττό... ονόματα στα οποία θα προστεθούν κι αλλά μέσα στο καλοκαίρι και ανυπομονούμε γι αυτό! Η Eurovision είναι κομμάτι της μπάντας, αλλα προτιμάμε να κάνουμε αναφορές και διασκευές στα live μας, όχι να εκπροσωπήσουμε τη χώρα. Καλή επιτυχία στη Demy, θα παραγγείλουμε πίτσα να τη δούμε από το σπίτι!

Έχετε, όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες που ανεβάζετε στα social media, πολύ καλή σχέση με τον Δημήτρη Σταρόβα, έναν άνθρωπο που είναι πολλά χρόνια στο χώρο της μουσικής. Τι σας έχει συμβουλεύσει ;;;

Ο Δημήτρης είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος μας στο στούντιο. Είναι πολύ σημαντικό για μας να έχουμε μια τέτοια σχέση φιλίας με έναν άνθρωπο που η οπτική του γωνία για τη ζωή και τη μουσική, έχει διαμορφωθεί από παραστάσεις που ούτε τις φαντάζεται το ευρύ κοινό. Ο Σταρόβας είναι κομμάτι της σύγχρονης μουσικής ιστορίας της Ελλάδας, και το ξεχνάμε γιατί είναι τέτοιο το χιούμορ του που τα σκεπάζει όλα. Μια σημαντική συμβουλή του είναι να μην προσπαθήσουμε να μοιάσουμε σε κανέναν μουσικά.

επιστροφή στην κορυφή