Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

"Το άνθος του κάκτου" του Γιάννη Σιγάλα παρουσιάζεται στις 22/6 στο "Bυζαντινό"

"Το άνθος του κάκτου" του Γιάννη Σιγάλα παρουσιάζεται στις 22/6 στο "Bυζαντινό"

Οι Εκδόσεις «Πικραμένος» παρουσιάζουν στην Πάτρα το φωτογραφικό άλμπουμ του Γιάννη Σιγάλα «Το άνθος του Κάκτου» την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, ώρα 21.00, στο Ξενοδοχείο «Βυζαντινό» (Ρήγα Φεραίου 106). 

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Εύα Αθανασοπούλου, πολιτικός μηχανικός και συγγραφέας, Αποστόλης Αποστολόπουλος, ιατρός, Ιωάννα Ξηρουχάκη, δικηγόρος. Ο Γιάννης Σιγάλας, παντρεύοντας τις δυο μεγάλες του αγάπες, τη φωτογραφία και την κηπουρική, γοητεύεται από την ποικιλομορφία των λουλουδιών των σπάνιων κάκτων και άλλων παχύφυτων.  

unnamed 9

Γοητεύεται από την παράξενη κι ελκυστική μορφή, από την απειρία των παραλλαγών της συμμετρίας, αλλά κυρίως από την αντιθετική συνύπαρξη ενός στιβαρού, οχυρωμένου και ακανθώδους κορμού με την αναπάντεχη έκρηξη του χρώματος, με τη ντελικάτη απόληξη και την εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική του άνθους. 

Ο φακός του συλλαμβάνει την άμυνα αλλά και τη σαγήνη σε ένα και μόνο σώμα – του κάκτου ή του παχύφυτου, αρθρώνοντας για τον θεατή μια αισιόδοξη επισήμανση, καθώς αιχμαλωτίζει το τεκμήριο της σπάνιας ομορφιάς που φύεται κι ευδοκιμεί σε πείσμα του εχθρικού και άνυδρου περιβάλλοντος.

Οι εικαστικές φωτογραφίες του Σιγάλα, η αποτύπωση της γοητευτικής και  πλέριας στιγμής της ανθοφορίας, η άρτια αισθητική και οι συναρπαστικές συνθέσεις του γεμίζουν τις αισθήσεις μας με χρώμα κίνηση και ζωή, είτε η αγάπη μας είναι για τα φυτά είτε για τη φωτογραφία. 

unnamed 8

επιστροφή στην κορυφή