Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Είναι rock, pop και funky, είναι οι Space Soda-Γνωρίστε το ανατρεπτικό πατρινό συγκρότημα

Είναι rock, pop και funky, είναι οι Space Soda-Γνωρίστε το ανατρεπτικό πατρινό συγκρότημα

 

Τζίνος ο ορθολογιστής, Κωνσταντίνος ο ονειροπόλος, Ιωάννα η ρομαντική και Γιώργος ο ρεαλιστής!

Είναι οι Space Soda, η Πατρινή συναυλιακή μπάντα που ήλθε να… ταράξει τα νερά με τη μουσική της έχοντας ήδη στο ενεργητικό της ένα ep και πολλές live εμφανίσεις σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές σ’ όλη την Ελλάδα.

Οι Space Soda, Ιωάννα Ζαχαροπούλου (vocals), Τζίνος Σπηλιωτόπουλος (guitar), Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος (bass) και Γιώργος Φούρος (drums) συστήνονται στο «Ε» σε μια ανατρεπτική συνέντευξη, όπως άλλωστε, είναι και η μουσική τους, με την οποία «πειραματίζονται» σε γνωστές και νέες συνθέσεις κερδίζοντας το κοινό.

Το ηχόχρωμά τους, rock, pop, funky, reggae. Παιχνιδιάρικο και ταυτόχρονα, σοβαρό. Ηλεκτρονικό κι άλλοτε χαλαρό. Πάνω απ’ όλα όμως, μοναδικό, όπως άλλωστε, είναι και οι ίδιοι!

Το ξεκίνημα…

«Η απόφαση να δημιουργήσουμε τους Space Soda ήλθε το 2016. Με τον Κωνσταντίνο είμαστε αδέλφια, με τον Γιώργο είχαμε συνεργαστεί και στο παρελθόν, ενώ την Ιωάννα τη γνωρίσαμε λίγους μήνες πριν σχηματίσουμε τη μπάντα. Αργήσαμε λίγο να βρούμε το όνομα της μπάντας μας, γιατί θέλαμε κάτι παιχνιδιάρικο και ταυτόχρονα σοβαρό και νομίζω ότι το όνομά μας, μάς αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο», λέει ο Τζίνος και προσθέτει πως ο κοινός τους παρανομαστής είναι η μουσική, αλλά και η ελευθερία της έκφρασης στις συνθέσεις. Όσον αφορά στην προσωπική του εμπειρία αναφέρει «ξεκίνησα να παίζω κιθάρα όταν ήμουν μικρός. Οι γονείς μου στην αρχή ήταν διστακτικοί αλλά μπήκε μπροστά η γιαγιά μου που μου πήρε την πρώτη μου κιθάρα. Βέβαια ποτέ δεν είχα σκεφθεί πώς θα εξελισσόταν η πορεία μου. Έχω κάνει σπουδές στην Πληροφορική και στα Οικονομικά. Αυτό που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι να χαρίζουμε τη μουσική μας στον κόσμο. Απ’ αυτόν κερδίζουμε και αντλούμε ενέργεια. Κάθε live για μένα είναι το πάρτι μου. Περνάμε καλά, το ευχαριστιόμαστε και αυτό αντανακλά και στον κόσμο».

«Ταιριάξαμε από την αρχή», αποκαλύπτει ο Κωνσταντίνος και συνεχίζει «μας ένωσε το πάθος μας να κάνουμε κάτι καινούριο, κάτι δικό μας. Προσωπικά ξεκίνησα στην κυριολεξία από ένα ψέμα. Ένας φίλος μου στο Λύκειο με ρώτησε αν γνωρίζω κάποιον μπασίστα. Αυθόρμητα του είπα εγώ, ασχέτως αν δεν είχα ξαναπαίξει ποτέ στη ζωή μου. Έκτοτε δούλεψα πολύ. Είμαι αυτοδίδακτος».

Η Ιωάννα πάλι, είναι του Ωδείου. Όπως λέει «απ’ όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να μάθω πιάνο. Τελικά η οικογένειά μου, τα… κατάφερε και στα 9 ξεκίνησα μαθήματα. Με τα φωνητικά δεν είχα ασχοληθεί. Το έκανα όμως, αφενός γιατί μου άρεσε πολύ κι αφετέρου, γιατί η πρόταση των παιδιών με ξεσήκωσε… Αυτό που κάνω το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή και πιστεύω ότι αυτός είναι και ο λόγος που έχω πεισμώσει και θέλω να πετύχουμε».

Ο Γιώργος είναι από τη Λευκάδα, όπου και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στη Φιλαρμονική του νησιού, παίζοντας κρουστά. «Ξεκίνησα από τα πνευστά, αλλά λόγω άσθματος δεν μπόρεσα να συνεχίσω. Όμως η μουσική μου άρεσε και δεν την εγκατέλειψα. Συνέχισα να παίζω κρουστά, ενώ μεγαλώνοντας με κέρδισε η ροκ μουσική και τα τύμπανα. Έκανα μαθήματα και εξελίχθηκα. Η μουσική μ’ έχει κερδίσει και πιστεύω ότι θα συνεχίσω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», ανέφερε.

Η συνέχεια και το «ζύμωμα»

«Κάθε χρόνο θέλουμε να γινόμαστε και καλύτεροι. Δεν έχουμε δισκογραφική εταιρεία από πίσω μας. Προωθούμε μόνοι μας τη μουσική μας. Άλλωστε η τεχνολογία σήμερα μας δίνει πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες», επισημαίνει ο Τζίνος αποκαλύπτοντας πως οι μουσικές επιρροές για τους Space Soda είναι πολλές, αρκεί το κομμάτι να έχει ενδιαφέρον, να ταιριάζει στο ύφος τους και να μπορεί να «σμιλευτεί» σε διάφορες παραλλαγές εναρμονισμένο σε τρεις ήχους.

«Πάμε αυθεντικά, πηγαία και αληθινά», λέει η Ιωάννα αναφέροντας πως η μπάντα έχει ανοικτά… αυτιά, επιλέγοντας με προσοχή τραγούδια και μουσική που μπορούν να εναρμονιστούν με το δικό τους στυλ, αλλά και νέες συνθέσεις που δημιουργούνται απ’ όλους.

«Μας αρέσει που έχουμε ξεκινήσει από την Πάτρα. Δεν βλέπουμε τη μουσική ως χρήματα, αλλά με επαγγελματισμό και αγάπη ταυτόχρονα. Άλλωστε στις μέρες μας ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να βγάλουμε χρήματα από τη μουσική, όμως είναι μια επένδυση ζωής, σκέψης, δημιουργίας», τόνισε ο Γιώργος.

Το μέλλον…

Όσον αφορά στο μέλλον και τα σχέδιά τους, δουλεύουν ακούραστα και αναζητούν αυτό που θα τους απογειώσει…

«Θέλω να συνεχίσω να παίζω μουσική και γιατί όχι να ζω απ’ αυτήν. Το μεγάλο μου όνειρο όμως, είναι να ταξιδέψω με τη μουσική μου, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν έχω πολλές απαιτήσεις. Αν είσαι καλός άνθρωπος και κρατάς τις ισορροπίες πιστεύω ότι δεν χάνεις το δρόμο σου», λέει ο Κωνσταντίνος.

«Οι Space Soda είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου και πραγματικά θέλω να τα καταφέρουμε, γιατί δουλεύουμε και προσπαθούμε πολύ. Αυτό που θέλω είναι η μουσική μας να διαχυθεί στον κόσμο κι εγώ να έχω μία ήρεμη ζωή με πολλή μουσική και ταξίδια», λέει η Ιωάννα.

Ο Τζίνος πάλι τονίζει «είμαι λίγο της άποψης ότι πρέπει να κοιτάμε το τώρα, να περνάμε καλά και να μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Κάθε χρόνο οι Space Soda θέλω να πηγαίνουμε από το καλό στο καλύτερο σ’ όλα τα επίπεδα και να έχουμε έναν θετικό απολογισμό».

Τέλος, ο Γιώργος δήλωσε «μακάρι όλα να είναι ιδανικά και ρεαλιστικά. Θέλω να συνεχίσω να παίζω μουσική. Με εκφράζει και με συνεπαίρνει. Εύχομαι να διαμορφώσουμε τις συνθήκες έτσι, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά».

Who is who

Οι Space Soda δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2016. Μπορεί ο ένας να μην γνώριζε τον άλλον στην αρχή, η αγάπη τους όμως για τη μουσική τους συνέδεσε. Με έμπνευση, θέληση, ελευθερία και δημιουργικότητα έχουν πολλά να κάνουν μαζί…

IOANNA.jpg

Πτυχιούχος μουσικός. Σπουδές στη θεωρία της μουσικής, στην αρμονία, στο solfez, στην ιστορία της μουσικής και στη γνώση των μουσικών οργάνων. Κλασικές μελέτες πιάνου, μελέτες φωνητικής. Σεμινάριο στη μουσικοθεραπεία. Συνθέτης και στιχουργός.

 

Performer KONSTANTINOS.jpgaπό το 2013. Συμμετείχε σε πολλά τοπικά συγκροτήματα και συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς σε διαφορετικά μουσικά είδη. Συνθέσεις στο μπάσο.

 

 

JINOS.jpg

Τζίνος

Σπουδές στην Πληροφορική με master και στα Οικονομικά. Μέλος σε πολλά τοπικά συγκροτήματα στο παρελθόν.

 

GIORGOS.jpg

Τελειόφοιτος φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Drum Studies από το 2008.

*Περισσότερες πληροφορίες για τη μπάντα μπορείτε να βρείτε στο site: spacesoda.gr, στο Facebook και στο Instragram: spacesodaband, αλλά και στο youtube.com/channel/UCoEHSsiDvwDxgYavAXmTYsA

επιστροφή στην κορυφή