Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Με επιτυχία το τριήμερο που διοργάνωσε η Κίνηση Πρόταση-Παρέμβαση πρόληψης στη σύγχρονη γειτονιά

Με επιτυχία το τριήμερο που διοργάνωσε η Κίνηση Πρόταση-Παρέμβαση πρόληψης  στη σύγχρονη γειτονιά

Μια ηχηρή παρέμβαση - πρόληψης στη γειτονιά τους (Άγιος Διονύσιος - Άγιος Αλέξιος - Αγία Σοφία) μ’ ένα τριήμερο εκδηλώσεων δημιουργικής έκφρασης και αλληλεγγύης πραγματοποίησαν οι ομάδες εθελοντών της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» ΔΙΟΔΟΣΣ, ΣΤΕΚΙ και η Ομάδα της Γειτονιάς, φτάνοντας στο τέλος της εθελοντικής χρονιάς.

 

Στόχος της παρέμβασης ήταν η σύνδεση, η συνεργασία και το μοίρασμα με τους «Γείτονες», το ξαναχτίσιμο μιας «σύγχρονης γειτονιάς» με σκοπό την ενδυνάμωση των μελών του κοινωνικού ιστού και την προαγωγή της πρόληψης, για ποιότητα και νόημα ζωής στην κοινότητα.

Συλλογικότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική δικτύωση χαρακτήρισαν το περιεχόμενο του 3ήμερου που ξεκίνησε την Παρασκευή 9/6 το βράδυ στο χώρο του Κ.Δ.Α. της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ με ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών. Μια ακόμα δράση πρόληψης και αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΔΑ την Κυριακή 11/6 το πρωί και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του γείτονα-αιμοδότη και ενεργού πολίτη, Γιάννη Σόμπολου.

Ξεχωριστή ήταν και η συνάντηση που έγινε το περ. Σάββατο στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Το πρωί, οι εμψυχώτριες και τα παιδιά του προγράμματος ΠΡΟ-ΝΟΙΑ του ΚΔΑ έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους, συνεργάστηκαν και προσκάλεσαν τα υπόλοιπα παιδιά της πλατείας στην παρέα τους.

Οι δραστηριότητες έκλεισαν με ένα θεατρικό παιχνίδι σχετικά με τις ομάδες αίματος και τους κανόνες αιμοδοσίας, κάτι που αποτυπώθηκε σε ζωγραφιές που έφτιαξαν επιτόπου τα παιδιά.

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικά παιχνίδια, να αποφορτιστούν και να «θυμηθούν» την αξία των κοινόχρηστων χώρων και των συναντήσεών μας σ’ αυτούς.

PROTASH 4.jpg

Στιγμιότυπο από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που φιλοξενήθηκαν στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Μηνύματα συλλογικής δράσης

Παράλληλα, στο χώρο λειτουργούσαν ενημερωτικά περίπτερα με εθελοντές της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ, φορείς και συλλογικότητες της ομάδας της Γειτονιάς καθώς έκθεση - φωτογραφικό οδοιπορικό με τίτλο «Η γειτονιά μας στο χθες και το σήμερα», μια δράση της ομάδας ΔΙΟΔΟΣΣΣ που αποτυπώνει την ιστορία της περιοχής και τις επιρροές που δέχτηκε από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα, αλλά συγχρόνως, οδηγεί και στο να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε την πορεία της στο μέλλον.

Η προσέλευση μικρών και μεγάλων ήταν πολύ μεγάλη. Αυτή η όμορφη και σημαντική συνάντηση πλαισιώθηκε από τη συλλογική αίσθηση του «ανήκειν» σε μία γειτονιά, μία πόλη, μία κοινότητα όπου όλοι είμαστε απαραίτητοι ο ένας για τον άλλον.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο φιλόξενο χώρο του προαυλίου του 26ου Δημοτικού Σχολείου με την πολύτιμη συμπαράσταση και συνεργασία της Διευθύντριας Πατρούλας Αντωνοπούλου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μαθητές, μικροί αθλητές και συμπολίτες μέσα από τη δημιουργική τους έκφραση, μοιράστηκαν με φίλους και γείτονες τον πλούτο τους συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στο χτίσιμο μιας γειτονιάς που νοιάζεται και φροντίζει τα μέλη της.

Πενήντα περίπου μικροί αθλητές του αθλητικού συλλόγου TAE KWON DO «ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΤΡΩΝ» έδωσαν μια μικρή γεύση της σημασίας του «αθλείσαι» στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.

Μαθητές του 26ου και 56ου Δημοτικού Σχολείων χάρισαν στους παρευρισκόμενους όμορφες στιγμές με χορευτικά μοντέρνων και παραδοσιακών χορών.

Το χορωδιακό τμήμα του Μ/Χ Ομίλου «Αριστείδης Μόσχος» ψυχαγώγησε με τις όμορφες φωνές του.

Η βραδιά έκλεισε με στιγμές ενθουσιασμού, κεφιού και χαράς χάρισαν τα χορευτικά σύνολα των μελών της ομάδας της Γειτονιάς α) Σύλλογος Κρητών «Το Αρκάδι» και «Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων ο Άγιος Γεράσιμος» καθώς ο Σύλλογος «ΦΑΡΟΣ Ποντίων Πατρών» με τη δεξιοτεχνία, την εξαιρετική απόδοση και το μεράκι τους.

επιστροφή στην κορυφή