Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει το Patras IQ-Πρόταση συνεργασίας με φόντο την καινοτομία κατέθεσε ο Σπ. Αρσένης στο Επιμελητήριο

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει το Patras IQ-Πρόταση συνεργασίας με φόντο την καινοτομία κατέθεσε ο Σπ. Αρσένης στο Επιμελητήριο

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην εδραίωση της Πάτρας ως πρωτεύουσας της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνογνωσίας, αποτέλεσε η βούληση της Εθνικής Τράπεζας να συμμετάσχει δυναμικά στη σύμπραξη των φορέων που διοργανώνουν το «Patras IQ».

Στελέχη της Εθνικής Τράπεζας με επικεφαλής τον συντονιστή του προγράμματος NBG Βusiness Seeds Εθνικής Τράπεζας, Σπύρο Αρσένη συναντήθηκαν προχθές το απόγευμα με τους εκπροσώπους φορέων που διοργανώνουν την Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας, στην Πάτρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το «Patras IQ» διότι συμβάλλει στη δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα.

Ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Αρσένης, υπάρχει συνεργασία τα τελευταία έξι χρόνια με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα της περιοχής και υπάρχει στήριξη στις καινοτόμες επιχειρήσεις. Το ενδιαφέρον της Εθνικής προκάλεσε ικανοποίηση και αισιοδοξία στα μέλη του Φορέα, που στόχος τους είναι η Έκθεση να λάβει όχι μόνο πανελλήνιο αλλά και πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Αρσένης είπε πως ήταν μια πρώτη διερευνητική συνάντηση και θα ακολουθήσουν και άλλες με όλους τους θεσμικούς φορείς για να στηριχθεί η πρωτοβουλία.

«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί η τοπική καινοτομία και να αναπτυχθούν οι υγιείς δυνάμεις που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία.

Το «Patras IQ» είναι ένας σημαντικός θεσμός, τον πιστεύουμε, τον στηρίζουμε εμπράκτως και θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξή του. Ήδη, η Εθνική Τράπεζα σε πρώτη φάση στηρίζει τις καινοτόμες επιχειρήσεις, όχι μόνο τις startups επιχειρήσεις αλλά και τις μικρομεσαίες» τόνισε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο του Φορέα.

Ανέφερε πως τα δύο τελευταία χρόνια οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εφάρμοσαν καινοτομία, π.χ. μηχανογράνωση, παρουσίασαν αύξηση εργασιών και μάλιστα δημιούργησαν και θέσεις εργασίας.

«Έχουμε τη γνώση και μπορούμε να βοηθήσουμε στην περαιτέρω αναβάθμιση του «Patras IQ», συμμετέχοντας πιο δυναμικά», προσέθεσε από την πλευρά του ο περιφερειακός δ/ντής της Εθνικής Τράπεζας Γεώργιος Ντίνος.

ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ: «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ»

Για ένα σημαντικό βήμα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, υπογραμμίζοντας πως ο φορέας είναι ανοικτός για συνεργασίες, που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του θεσμού και στην ώθηση της περιοχής μας.

«Οι προοπτικές συνεργασίας του «Patras IQ» μέσα από τα προγράμματα Καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας είναι πολύ θετικές. Θα εξετάσουμε την πρόταση που θα μας καταθέσει η Εθνική Τράπεζα και εκτιμούμε πως εάν η συνεργασία αυτή ευοδωθεί θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας», δήλωσε ο κ. Μαρλαφέκας. Υπενθύμισε πως στόχος των διοργανωτών είναι η Έκθεση να εδραιωθεί στην Πάτρα, να αποκτήσει πανελλήνια διάσταση και στη συνέχεια να ανοίξει ορίζοντες και στην Ευρώπη.

ΚΑΡΠΕΤΑΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ»

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κώστας Καρπέτας, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τον Φορέα θα τύχει ακόμη μεγαλύτερης αναγνώρισης συμβάλλοντας στην επίτευξη του στόχου, της διεθνοποίησης του «Patras IQ».

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή