Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Σε ελεύθερη πτώση η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!- Του Νίκου Σουγλέρη

Σε ελεύθερη πτώση η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!- Του Νίκου Σουγλέρη

 

Σε μαύρη δημοσκοπική τρύπα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, και στο Μαξίμου παρά τα επικοινωνιακά τερτίπια που εκπέμπουν επικρατεί μεγάλη ανησυχία και έντονος προβληματισμός. Τρεις δημοσκοπήσεις κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό και μάλιστα με την μέθοδο «poll of polls» (μητέρα των δημοσκοπήσεων) σε απόλυτο ποσοστό είναι 13,2% η διαφορά (από 4,2% στις αρχές του 2016 και 12,2% στις αρχές του 2017).

Κατά τη γνώμη

μας, αυτή η εξέλιξη είναι η χειρότερη από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην εξουσία. Σίγουρα, το ποσοστό αυτό δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, αφού είναι καθολική η απαισιοδοξία των πολιτών, για την πορεία της χώρας και το χειρότερο ότι η αδημονία των πολιτών να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα η κυβέρνηση, αφού κάθε ημέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη.

Σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και στην καθημερινότητα τίποτα για την κυβέρνηση, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα είναι ευνοϊκά. Εκείνο, βέβαια, που προσπαθούν επικοινωνιακά από το Μαξίμου είναι ότι: Προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν (όσο αυτό είναι εφικτό), την εικόνα του πρωθυπουργού που καταγράφεται μεγάλη απώλεια δημοφιλίας.
Η «μαύρη» αυτή τρύπα σχετίζεται με το κλίμα απογοήτευσης των πολιτών που σε μεγάλο ποσοστό εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας απογοητευμένοι. Στο πλαίσιο αυτό επικοινωνιακά θέλουν να τονώσουν το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα. Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα θα προβάλλονται με ένταση οι όποιες δραστηριότητες μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Και ακόμη και το καλοκαίρι με στόχο μέχρι την ΔΕΘ να έχει μικρύνει η ψαλίδα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε ένα πρόγραμμα δράσεων μήπως και αλλάξει έστω και στο ελάχιστο. Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι η κυβέρνηση χάνει το πολιτικό της κεφάλαιο και υστερεί σε κυβερνητικό έργο και απόδοση.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή