Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Στα άκρα οι κυβερνητικές συμπεριφορές-Του Νίκου Σουγλέρη

Στα άκρα οι κυβερνητικές συμπεριφορές-Του Νίκου Σουγλέρη

Τελευταία ζούμε μια τεταμένη πολιτική περίοδο και μάλιστα με πολλούς αποδέκτες. Ορισμένες φορές κυβερνητικοί αξιωματούχοι, περνούν τα εσκαμμένα και με τις ακραίες δηλώσεις αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας. Και να φανταστείτε ότι βρισκόμαστε μακριά από τις εκλογές.

 

Το πολιτικό κλίμα γίνεται κάθε μέρα και χειρότερο με τους βουλευτές της συγκυβέρνησης σαν να θέλουν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο τις δικές τους απόψεις και θέσεις. Η πολιτική μας ζωή αν συνεχίσει έτσι και με μότο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»… ο βούρκος που ζούμε τώρα θα γίνει μεγαλύτερος.

Η κυβέρνηση λοιπόν, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία επικοινωνιακά εφευρίσκουν τέτοιου είδους μηνύματα. Δυστυχώς, αυτές τις συμπεριφορές συμμερίζεται και ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανέχεται ή αν θέλετε καλύπτει τους υπουργούς (βλ. Καμμένο - Πολάκη), οι οποίοι βρίζουν ασύστολα τους πάντες.

Ρίχνουν με λίγα λόγια λάσπη στον ανεμιστήρα… κάνοντας ανοιχτά επιθέσεις στην Δικαιοσύνη, όταν οι αποφάσεις δεν βολεύουν τις κυβερνητικές θέσεις. Τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Νίκο Τόσκα να μιλά για το «άβατο» των Εξαρχείων, τον πρόεδρο της ΕΡΤ να εγκαινιάζει ηρώων στο προφόλιο της τηλεόρασης για τους πεσόντες, αλλά και τον υπουργό κ. Παρασκευόπουλο να κάνει λόγο για σωματείο Εισαγγελέων. Αλλά και άλλους κομματισμούς που κάνουν χρήση του θεσμικού τους ρόλου, αφού τους καλύπτει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Όπως δείχνουν τα πράγματα με αυτά και μ’ αυτά, πρέπει να σταματήσουν εκτιμώ τέτοιου είδους φαινόμενα, αφού είναι ξεκάθαρο το δείγμα γραφής και των προθέσεων των κυβερνητικών στελεχών.

Αν κάνει κανείς μια απλή σκέψη έχουν στο βάθος του μυαλού τους την παραμονή στην εξουσία, αλλά και την διατήρηση της υπουργικής καρέκλας και βεβαίως της βουλευτικής ιδιότητας, μέχρι λήξεως της θητείας. Και γιατί το οικονομικό όφελος είναι μεγάλο, αλλά και ο κοινωνικός ρόλος σπουδαίος.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή