Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Θαλασσινός και Κετιμέ-To Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας υποδέχεται τους ΤΑΚΙΜ τη Δευτέρα στο Ρωμαϊκό Ωδείο

Θαλασσινός και Κετιμέ-To Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας υποδέχεται τους ΤΑΚΙΜ τη Δευτέρα στο Ρωμαϊκό Ωδείο

Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής εμφανίζονται στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, σε μία μοναδική συναυλία, με εκλεκτούς καλεσμένους τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ.

 

Πρόκειται για τους ΤΑΚΙΜ, οι οποίοι θεωρούνται το σημαντικότερο σχήμα σήμερα, που φέρνει την παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική κοντά στις νεότερες γενιές, με φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο.

Το ρεπερτόριό τους περιέχει στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας, της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Ο ήχος τους αναβιώνει τους ήχους των παλιών πόλεων, όπως η Σμύρνη, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα και η Κωνσταντινούπολη, όπου Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι και Εβραίοι μουσικοί συνυπήρχαν μουσικά.

Μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ παρουσιάζουν μια εξαιρετική δουλειά επί σκηνής και ταξιδεύουν το κοινό μέσα στον χρόνο και στις εποχές, με κομμάτια μέσα από την παράδοση, δοσμένα με τον μοναδικό τρόπο των ΤΑΚΙΜ, αλλά και τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο του Παντελή Θαλασσινού και της Αρετής Κετιμέ.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

Οι ΤΑΚΙΜ ιδρύθηκαν στην Αθήνα το 2001. Τα μέλη τους είναι καταξιωμένοι σολίστες που έχουν συνεργαστεί ο καθένας με διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες όπως: η Lorrena mc Kennitt, η Νανά Μούσχουρη, Calexico, Ελένη Καραΐνδρου, Shantel, Omar Faruk Tekbilek, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Ντάλαρας, Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ευανθία Ρεμπούτσικα κ.ά.

Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες και τηλεοπτικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ARK festival, Gazarte, Μέγαρο μουσικής Σμύρνης, «Αλάτι της γης»-ΕΡΤ, ARTE TV-γερμανική τηλεόραση) και έχουν αποκτήσει με τα χρόνια το δικό τους κοινό, καθώς και μία ξεχωριστή θέση στην ελληνική και ξένη ethnic-folk σκηνή.

Η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΤΑΚΙΜ» κυκλοφόρησε το 2015 από την ANT art Productions και συμμετείχαν η Χάρις Αλεξίου, ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Παντελής Θαλασσινός κ.ά.

Την ίδια χρονιά συνεργάστηκαν με τους Αμερικανούς CALEXICO και τον Eric Burdon στο τραγούδι «Roll Tango», αποσπώντας θερμές κριτικές.

Το 2016 συμμετείχαν στη συναυλία της Χ. Αλεξίου στο Ahmed Adnan Saygun Merkezi της Σμύρνης και πραγματοποίησαν μία σειρά από sold-out εμφανίσεις στη μουσική σκηνή «Athenaeum Κελάρι».

Το χειμώνα 2016 - 2017 εμφανίστηκαν στο Pass Port Κεραμεικός στην Αθήνα με την παράσταση «Καφέ Αμάν – Ελληνική απόλαυσις» σε καλλιτεχνική επιμέλεια Λάμπρου Λιάβα, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Βέροιας και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με μεγάλη επιτυχία! Οι παραστάσεις τους ανά την Ελλάδα είναι παντού sold-out και λαμβάνουν διθυραμβικές κριτικές!

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 7 ευρώ φοιτητικό-μαθητικό.

Προπώληση εισιτηρίων:

-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. - Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων" πλατεία Γεωργίου – τηλ. 2610 273.613 (Τρίτη – Κυριακή 10.00-13.00 και 18.00-21.00).

-Music Station (ώρες καταστημάτων) Ρήγα Φεραίου 34 – τηλ. 610 222.411.

-Οπτικά Καραμούζης (ώρες καταστημάτων) Μαιζώνος 92 – τηλ. 2610 221.989.

-Βιβλιοπωλείο Discover (ώρες καταστημάτων) Πατρέως 30 – τηλ. 2610 624.916.

-Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος (ώρες καταστημάτων) Κορίνθου και Φιλοποίμενος.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή