Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Στο παλαιό Νοσοκομείο- World Music Festival

Στο παλαιό Νοσοκομείο-  World Music Festival

 

Με δύο ξεχωριστές συναυλίες (Παρασκευή 21  και Σάββατο 22 Ιουλίου), στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το World Music Festival φιλοδοξεί και φέτος να αφήσει και φέτος το δικό του ξεχωριστό και ιδιαίτερο «αφήγημα», στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, την αυλαία του World Music Festival ανοίγει το τρίο Χάικ Γιατζιτζιάν, Γιώτη Κιουρτζόγλου, Βαγγέλη Καρίπη.

Στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου ανταμώνουν τρεις από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς σε μια σπάνια συνάντηση κορυφής.

Ο Χάικ Γιατζιτζιάν (ούτι, τραγούδι), ο Γιώτης Κιουρτζόγλου (ηλεκτρονικό μπάσο) και ο Βαγγέλης Καρίπης (τύμπανα, κρουστά), συμπράττουν επί σκηνής ως τρίο και αναμένεται να μάς καταπλήξουν για μια ακόμη φορά. Ο καθένας θεωρείται κορυφαίος στο είδος του με διεθνή αναγνώριση.

Η αυλαία του World Music Festival κλείνει Σάββατο 22 Ιουλίου, όπου στις 9.30 το βράδυ στο αίθριο παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου με τη συναυλία του modal 4 το οποίο επιχειρεί να συνδέσει τον μελωδικό λόγο των μουσικών παραδόσεων της ανατολικής μεσογείου με μια αρμονική-συγχορδία πρακτική.

Συμμετέχουν οι Ευγένιος Βούλγαρης, Θάνος Γκουντάνος, Παύλος Σπυρόπουλος, Δημήτρης Τασούδης.

Πρόκειται για μία συναυλία που χαρακτηριστικό της στοιχείο είναι το ευρύ φάσμα διαφορετικών μουσικών παραδόσεων από την κλασική αρμονία, την jazz, τους λαϊκούς δρόμους του ρεμπέτικου μέχρι την ισοκρατηματική λογική της βυζαντινής μουσικής παράδοσης.

Στη συγκεκριμένη μουσική σύμπραξη, τους παραπάνω ρόλους διαδραματίζουν ο Ευγένιος Βούλγαρης παίζοντας yaylitanbur, ένα από τα κατ’ εξοχήν αντιπροσωπευτικά όργανα της Κωνσταντινοπολίτικης μουσικής παράδοσης, ο Θάνος Γκουντάνος, παίζοντας άταστη κιθάρα, ο Παύλος Σπυρόπουλος στο κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Τασούδης στα τύμπανα.

Τιμές εισιτηρίων: 10 & 7* ευρώ (*φοιτητικά, απόρων, ανέργων).

Σημεία πώλησης: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων" 10.00 - 13.00 και 18.00 - 21.00, πλατεία Γεωργίου 2610 273.613 Music Station (ώρες καταστημάτων) Ρήγα Φεραίου 34 2610 222.411, Οπτικά Καραμούζης (ώρες καταστημάτων) Μαιζώνος 92, 2610 221.989, Βιβλιοπωλείο Discover Πατρέως 30, Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» Κορίνθου και Φιλοποίμενος (ώρες καταστημάτων).

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή