Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

«Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή …»- Την Παρασκευη στο Ανοικτό Θέατρο «Γ. Παππάς»

«Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή …»- Την Παρασκευη στο Ανοικτό Θέατρο «Γ. Παππάς»

 

Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας κάνει στάση στην καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, την προσεχή Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ, στο ανοικτό θέατρο «Γ. Παππάς» στο Αίγιο.

Η παράσταση που ανεβαίνει για 9η σαιζόν σπάζοντας όλα τα ρεκόρ με το έργο των Ρέππα- Αποστόλου «Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» και με έναν εξαιρετικά επιλεγμένο θίασο που προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση, εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΔΗΠΕΚΑ.

Η παράσταση μονοπώλησε για πέντε συνεχόμενα χρόνια το θεατρικό ενδιαφέρον της Αθήνας με ανεβάσματα σε μεγάλα θέατρα (θέατρο Ήβη, Λαμπέτη, Αθηνά) καθώς και όλης της Ελλάδας σε δύο θριαμβευτικές περιοδείες. Παρουσιάστηκε επίσης για δύο συνεχόμενες χρονιές από το Σατιρικό θέατρο Κύπρου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, ενώ έχει παρουσιαστεί από δεκάδες ερασιτεχνικούς θιάσους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Δύο αδελφές (κανονικές) και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους! Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν όμως περίεργες και λανθάνουσες συμπεριφορές…

Οι πρώην «φίλοι» του μπαμπά είναι λίγο… κάπως!

Μία μοιρολογίστρα θέλει σώνει και καλά να κλάψει τον νεκρό αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στην μαντίλα… Ο παραγιός δεν είναι Αλβανός! Είναι πέφτουλας… Το χωριό έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους! Η Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο!

Σε κάποιους αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία (στους πιο πολλούς). Ο ίδιος ο νεκρός, κοιτάει μη θέλει βάψιμο το ταβάνι και όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση ανακράζει: «Τίποτα δεν είμαστε, βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!». Και το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα… Από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια…

Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο θεατές. Ένα νούμερο ρεκόρ που προβλέπεται να συνεχίζει να αυξάνεται.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Την μαύρη κωμωδία σκηνοθετεί και αυτό το καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι: Μπέσυ Μάλφα, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Σοφία Μουτίδου, Άννα Παναγιωτοπούλου, Θωμάς Πανδής, Νίκος Πολυδερόπουλος, Αλέξανδρος Ρήγας, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Θανάσης Τούμπουλης, Παύλος Χαϊκάλης, Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου.

Τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Ελένη Μπλέτσα, τα σκηνικά οι Πατρινές Αλανιάδη Μαρία – Στασινού Αγνή, βοηθός σκηνοθέτη ο Αντώνης Αντωνίου, ενώ την παραγωγή ο Κατσιβαρδέλος Γιώργος.

Τιμές εισιτηρίων : 15 ευρώ Προπώληση - 18 ευρώ Γενική Είσοδος

Εισιτήρια προπωλούνται : Βιβλιοπωλείο «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΕΨΗ», «ΡΕΖΕΡΒΑ» , Μητροπόλεως 64, RAINTICKET 6946126051 και στο viva.gr

επιστροφή στην κορυφή