Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Απόψε στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς»- «Οι περιπέτειες του Κοντορεβιθούλη»

Απόψε στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς»- «Οι περιπέτειες του Κοντορεβιθούλη»

 

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις», μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων παρουσιάζουν για πρώτη φορά σε πλήρη θεατρική μορφή την παράσταση «Οι περιπέτειες του Κοντορεβιθούλη», απόψε στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς», με ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.

Ο Κοντορεβιθούλης σε μια ολοκαίνουργια διασκευή του Μάνου Τσότρα. Ένα μεγάλο πάρτι με καταπληκτικά κοστούμια, πολύ χορό και διασκεδαστικά τραγούδια με τη μουσική υπογραφή του Μιχάλη Τριπόδη.

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο Κοντορεβιθούλης. Στην ιστορία, ο Κοντορεβιθούλης γιορτάζει την πρώτη μέρα της γέννησής του και τα παιχνίδια του ζωντανεύουν, για να του κάνουν ένα πάρτι, γεμάτο τραγούδια και χορούς. Ο πατέρας του τον πηγαίνει στο παζάρι και του αγοράζει δώρο ένα ζευγάρι μαγικά-μουσικά παπούτσια που κάνουν τον Κοντορεβιθούλη να χορεύει όλη την ώρα. Εκεί, δύο κλέφτες με ψέματα ξεγελούν τον ήρωα και τον πείθουν να μπει από την κλειδαρότρυπα μιας τράπεζας για να κλέψει το θησαυροφυλάκιό της. Ως ανταμοιβή του δίνουν ένα χρυσό νόμισμα το οποίο ο Κοντορεβιθούλης φέρνει στο σπίτι του κρυφά από τους γονείς του. Οι αστυνομικοί που ψάχνουν τους κλέφτες, φτάνουν στο σπίτι του Κοντορεβιθούλη, βρίσκουν το νόμισμα και συλλαμβάνουν τους γονείς του πιστεύοντας ότι αυτοί είναι οι ένοχοι. Τώρα ο Κοντορεβιθούλης καλείται να βρει τους αληθινούς κλέφτες και να τους παραδώσει στην Αστυνομία για να σώσει τους γονείς του. Θα τα καταφέρει άραγε;

Μια διαδραστική παράσταση που αποκαλύπτει τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της αλήθειας, της υπευθυνότητας. Τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται καλά πριν εμπιστευθούν κάποιον, να διεκδικούν και να αγωνίζονται για το καλό. Τέλος, με αφορμή το ύψος του Κοντορεβιθούλη, θίγεται με ωραίο τρόπο το θέμα της διαφορετικότητας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης. Διασκευή: Μάνος Τσότρας. Μουσική: Μιχάλης Τριπόδης. Πιάνο: Ελένη Μπάρλα. Βιολί: Νίκος Σκαφίδας. Κιθάρα: Μιχάλης Τριπόδης. Κιθάρα: Βασίλης Αντωνόπουλος. Χορογραφίες: Δημήτρης Ζωγραφάκης. Σκηνικά: Χρήστος Τριπόδης. Κοστούμια: Σύλια Δεμίρη.

Πρωταγωνιστούν οι: Χρήστος Τριπόδης, Βασίλης Γιακουμάρος, Φαίη Ψωμαδάκη, Κωνσταντίνος Πλαγιανός, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Ηρώ Δημητριάδου, Ειρήνη Ιερωνυμάκη.

Γενική είσοδος 7 ευρώ, προπώληση 6,5 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: «Ρεζέρβα», «Σύγχρονη Σκέψη», viva.gr ή στο 11876. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

 

επιστροφή στην κορυφή