Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Sold out η «Λυσιστράτη»-Για δεύτερη βραδιά απόψε στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας

Sold out η «Λυσιστράτη»-Για δεύτερη βραδιά απόψε στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας

Την αποθέωση του πατραϊκού κοινού θα γνωρίσει απόψε για δεύτερη βραδιά η "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, με τους αγαπημένους ηθοποιούς Γιάννη Μπέζο (ο οποίος έχει και το σκηνοθετικό πρόσταγμα), Πέτρο Φιλιππίδη, Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Ναταλία Τσαλίκη.

 

Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 36ου Φεστιβάλ Πάτρας 2017-Θεσμός Αρχαίου Δράματος στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών στις 21:30 με το κοινό να «διψά» για γέλιο...

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζωντανεύει στη σκηνή ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη», έργο παιγμένο το 411 π.Χ. στα Λήναια, μια από τις γιορτές προς τιμήν του θεού Διονύσου.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη αναμετρούνται, με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε ποτέ η κωμική ψυχή (Κινήσιας-Μυρρίνη), το οποίο στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας.

Ο Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη, αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία της παράστασης που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου.

Η μουσική (Κωστής Μαραβέγιας) και η χορογραφία-κίνηση (Ελπίδα Νίνου), αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της αττικής κωμωδίας, αποτελούν δύο ισχυρότατους πυλώνες της παράστασης, που εκτός από γέλιο προκαλούν και προβληματισμό...

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Αθηναία ηρωίδα συλλαμβάνει την απόλυτη ιδέα να συνασπιστεί με τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων και να διαμηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή. Με επικεφαλής την ίδια, η Αθηναία Κλεονίκη, η Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ, η Μυρρίνη και δεκάδες άλλες γυναίκες, αφού προσπερνούν τις αρχικές αντιρρήσεις τους, αναλαμβάνουν δράση, προχωρώντας παράλληλα σε αποκλεισμό του δημόσιου ταμείου που χρηματοδοτεί τις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι άντρες φυσικά, με επικεφαλής τον Πρόβουλο, περνούν στην αντεπίθεση και ξεκινά η αψιμαχία αρχικά και η ανταλλαγή επιχειρημάτων στη συνέχεια. Όλοι αγγίζουν και ξεπερνούν τις αντοχές τους σε αμφότερα στρατόπεδα, μέχρι που η εμφάνιση της καλλονής Συμφιλίωσης οδηγεί σε αμοιβαίους συμβιβασμούς και τελικά σε αίσιο τέλος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία-απόδοση: Γιάννης Μπέζος. Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης. Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας. Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς. Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού. Χορογραφίες-κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου. Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας. Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς. Βοηθός χορογράφος: Ζωή Πολυχρονιάδη. Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου.

Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης (Λυσιστράτη), Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Κινησίας), Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος). Παίζουν επίσης: Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη, Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης, Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος 20 ευρώ, παιδικό, μαθητικό, φοιτητικό, πολύτεκνοι, άνεργοι, Α.με.Α 17 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται στο Ρωμαϊκό Ωδείο την ημέρα της παράστασης, ώρες 18:30-22:00, 6977347098.

επιστροφή στην κορυφή