Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας": Οι φιέστες δεν καλύπτουν τις 400 κενές οργανικές θέσεις

Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας": Οι φιέστες δεν καλύπτουν τις 400 κενές οργανικές θέσεις

Παραμένουν στην πύλη του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» τα πανό διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων, για να υπενθυμίζουν ότι τα προβλήματα παραμένουν παρά τις φιέστες... της κυβέρνησης, στα πρόσφατα εγκαίνια...

 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΠ «Ο Ιπποκράτης» Κώστας Πετρόπουλος «με δεδομένο οτι δεν αντιμετωπίστηκε κανένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον χώρο της υγείας, τα πανό του Σωματείου μας παραμένουν αναρτημένα στην πύλη του Νοσοκομείου. Τα θέματα που θέτουμε είναι επίκαιρα όσο ποτέ, γι΄ αυτό και παραμένουν εκεί για να θυμίζουν σε όλους και ιδιαιτέρως στους κυβερνώντες τα προβλήματα του χώρου μας και την ανάγκη επίλυσής τους».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του συστήματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετρόπουλος καταγγέλλει τα εξής:

1) Το Νοσοκομείο μας αντί να έχει αύξηση του προϋπολογισμού, όπως επιβάλλει η μετασεισμική του λειτουργία και όπως διεκδικούμε, τουλάχιστον κατά 40%, έχει μείωση έναντι ακόμη και του 2016.

2) Αντί να έχει προσλήψεις, όπως επιβαλλόταν από την επαναλειτουργία του 7ορόφου κτιρίου, δυστυχώς συνεχίζουμε να καταγράφουμε πάνω από 400 κενές οργανικές θέσεις.

3) Αντί να έχουμε σοβαρούς σχεδιασμούς και δρομολόγηση των άκρως αναγκαίων και απαραίτητωννέων κτιριακών υποδομών, έχουμε μια περίεργη στασιμότητα, ίσως και συνειδητή αδιαφορία».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Εξάλλου, αναδεικνύει τα προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας και καταθέτει προτάσεις για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, «οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού αναγκάζουν το υπάρχων ελλιπέστατο προσωπικό να εργάζεται πέραν του δέοντος, με άγχος και με πολύ πιο πολλές ώρες εργασίας, πέραν των προβλεπόμενων, για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες του Νοσοκομείου, αλλά και τα ελλιπή μέσα – εργαλεία, έχουν ως συνέπεια την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς τους και την καθημερινά αγχώδη εργασία τους».

Παράλληλα, ο «Ιπποκράτης» καταγγέλλει πως γίνονται «καταπιεστικοί έως απειλητικοί έλεγχοι καθαριότητας που σαφώς δεν μπορούν να βελτιωθούν από τις υπάρχουσες συνθήκες, παρά τις αισθητές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα».

Καλούν δε, τη Διοίκηση να παρέμβει για την αντιμετώπιση της κατάστασης, που δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να υφίσταται σε μόνιμη και διαρκή βάση, για την εύρυθμη λειτουργία του εν λόγω τμήματος και την αποτελεσματικότερη απόδοση αυτού του κλάδου.

Συγκεκριμένα, ζητούν

- επιπλέον πρόσληψη του αναγκαίου και απαραίτητου προσωπικού.

- προμήθεια της Μηχανής-Βούρτσας, που καθυστερεί πέραν του δέοντος

«Παρεμβάσεις αναγκαίες και απαραίτητες, που καθιστούν την δουλειά πιο άμεση και πιο αποτελεσματική, πιο λειτουργική και βεβαίως λιγότερο αγχώδη και που δυστυχώς πήγαν πολύ πίσω εξαιτίας άλλων επιλογών σας που στράγγισαν τους σχετικούς κωδικούς και δεν άφησαν περιθώρια ικανοποίησης αυτών των αναγκαίων και απαραίτητων διεκδικήσεών μας», αναφέρουν απευθυνόμενοι στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

επιστροφή στην κορυφή