Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Στροφή 180 μοιρών από την Α. Μέρκελ - Οι Έλληνες δεν είναι πια... τεμπέληδες, ούτε οι Γερμανοί φετιχιστές της λιτότητας

Στροφή 180 μοιρών από την Α. Μέρκελ - Οι Έλληνες δεν είναι πια... τεμπέληδες, ούτε οι Γερμανοί φετιχιστές της λιτότητας

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται η πολιτική ζωή στη Γερμανία και στο πλαίσιο αυτό η Άνγκελα Μέρκελ δεν δίστασε να μας δείξει την ικανότητα της στις... κωλοτούμπες.

Διότι μπορεί παλαιότερα να ήταν η ίδια που προωθούσε στερεότυπα, όπως αυτό που υποστηρίζει πώς οι Έλληνες είναι «τεμπέληδες» και εργάζονται λιγότερο από τους Γερμανούς, όμως πλέον κάτι τέτοιο δεν το δέχεται.

Η Γερμανίδα καγκελάριος βλέποντας τους κινδύνους για τη συνοχή της ΕΕ δεν δίστασε να αφήσει στην άκρη τον εγωισμό και να κάνει στροφή 180 μοιρών.

Στο Ντόρτμουντ της Βεστφαλίας, απ' όπου ξεκίνησε τον προεκλογικό της αγώνα, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε μια ξεκάθαρη δήλωση για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ΕΕ και την εξάλειψη των στερεοτύπων.

Εκτός από τα θέματα που αφορούν στην εσωτερική πολιτική, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, η καγκελάριος αξιοποίησε την ευκαιρία για να επισημάνει τη σημασία της ΕΕ για τη Γερμανία. Η ενίσχυση της, τόνισε, συνιστά και ενίσχυση της Γερμανίας.

«Θα πρέπει να μας είναι ξεκάθαρο» επισήμανε, «πως είναι προς το δικό μας συμφέρον, προς το συμφέρον της ειρήνης, της ευημερίας, της επικράτησης των αξιών μας -που, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, εξακολουθούμε να τις μοιραζόμαστε στην Ευρώπη».

Σε αυτό το πλαίσιο και αναφερόμενη στις αξίες που διέπουν την ΕΕ -«ελευθερία, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, κοινωνική οικονομία της αγοράς, προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»- η καγκελάριος ζήτησε απ' όλους να μην στοχοποιούν άλλους λαούς και να μην τους κατατάσσουν σε κατηγορίες.

Δεν θα πρέπει να γενικολογούμε και να λέμε γενικώς «εκείνοι» τόνισε. Δηλαδή, «οι Έλληνες δεν μπορούν να εργάζονται, οι Γερμανοί είναι φετιχιστές της λιτότητας. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξιοπρέπεια», όπως ανέφερε.

Όπως και σε άλλους λαούς, έτσι και στη Γερμανία «υπάρχουν τόσο τεμπέληδες όσο και εργατικοί» κατέληξε.

Η Άνγκελα Μέρκελ κάνοντας απολογισμό σημείωσε ότι στο διάστημα της 12χρονης θητείας της ως καγκελάριος επιτεύχθηκε σημαντική μείωση της ανεργίας.

Ο Β. ΣΟΙΜΠΛΕ... ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ Α. ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Το Σάββατο δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Kantar Emnid που αφορά τον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών με την απόδοση των μελών της γερμανικής κυβέρνησης. Με 62% προηγείται ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με 60% ακολουθεί η καγκελάριος Μέρκελ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται με 54% ο υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Την προτελευταία θέση καταλαμβάνει η χριστιανοδημοκράτης υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (36%) και την τελευταία θέση ο ο Βαυαρός χριστιανοκοινωστής υπουργός Μεταφορών, Αλεξάντερ Ντόμπριντ (23%), ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με το σκάνδαλο ντίζελ.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή