Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

«Ψάχνουν» παντού με τη φωτογραφία του στο... χέρι!

«Ψάχνουν» παντού με τη  φωτογραφία του στο... χέρι!

 

Το «προφίλ» του παρανοϊκού εμπρηστή, ο οποίος έχει σκορπίσει τον τρόμο και τον πανικό στους κατοίκους της Πάτρας, έχουν σχεδιάσει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Η φωτογραφία που έφτιαξαν οι ειδικοί αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σύμφωνα με πληροφορίες, μοιράστηκε σε όλους τους εμπλεκόμενος για τον εντοπισμό και την πάταξη της δράσης του πυρομανή. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π.Γ.» αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της Ασφάλειας έχουν στοχοποιήσει συγκεκριμένο άτομο, νεαρής ηλικίας, πιθανότατα τοξικομανή, ο οποίος μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας έχει κάψει 13 οχήματα και δίκυκλα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν σταθμευμένα σε πιλοτές πολυκατοικιών στην ευρύτερη περιοχή του Σκαγιοπουλείου και του Γ. Λάγγουρα μέχρι την Πατρών Κλάους. Πρόκειται για έναν μεγαλόσωμο άνδρα, όπως έχουν περιγράψει οι αυτόπτες μάρτυρες (τα ξημερώματα της Παρασκευής τον είδαν γείτονες και τον κυνήγησαν, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον πιάσουν) στις καταθέσεις τους αλλά και έχει αποτυπωθεί από τις κάμερες επιχειρήσεων και πολυκατοικιών που «χτύπησε» ο πυρομανής. Μάλιστα, έχουν σκιαγραφηθεί τα χαρακτηριστικά του και η φωτογραφία που φέρεται να έχουν στα χέρια τους οι Διωκτικές Αρχές έχει διανεμηθεί σε πολλούς Πατρινούς και μάλιστα σε ειδικές κατηγορίες πολιτών που τυχόν τον έχουν εντοπίσει να κινείται στην πόλη. Την ίδια στιγμή επικρατεί μεγάλη αγωνία στους κατοίκους της Πάτρας καθώς είναι άγνωστο πότε και σε ποια περιοχή ο εμπρηστής θα κάνει το επόμενο χτύπημα. Είναι μεγάλοι οι φόβοι των Πατρινών, καθώς πλησιάζει Δεκαπενταύγουστος και η αχαϊκή πρωτεύουσα θα είναι άδεια. Παράλληλα, τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και της Ασφάλειας Πατρών προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία που μπορεί να τους φανεί χρήσιμη για τον εντοπισμό του, ενώ συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων των πολιτών που οι ιδιοκτησίες τους βρέθηκαν στο στόχαστρο αλλά και των γειτόνων.

ΤΟ «ΚΥΝΗΓΗΤΟ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Εξάλλου, συνεχίζεται το «κυνηγητό» ιδίως τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν νέο «εμπρηστικό χτύπημα» στην πόλη και αν είναι δυνατόν να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, ενώ παράλληλα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια ευρήματα για να φωτιστούν τα αποτυπώματα αλλά και το DNA του φερόμενου ως δράστη, ώστε να είναι εφικτή η ταυτοποίησή του. Αποτελεί, άλλωστε, ζήτημα τιμής για την Αστυνομία και την Πυροσβεστική η σύλληψή του, καθώς η αναστάτωση που έχει προκαλέσει είναι μεγάλη, ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν περιέλθει σε απόγνωση καθώς επιβαρύνονται με ένα επιπλέον οικονομικό βάρος. Όσο ο δράστης μένει ασύλληπτος τόσο οι ιδιοκτήτες τρέχουν στις ασφαλιστικές εταιρείες για να ασφαλίσουν τις ιδιοκτησίες τους. Οι περισσότεροι, λόγω των συμβολαίων χαμηλού κόστους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν τα έχουν ασφαλίσει και έτσι έχουν βρεθεί χρεωμένοι με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Να θυμίσουμε ότι έχουν υποστεί υλικές ζημιές 13 οχήματα και δίκυκλα από την περ. Κυριακή μέχρι και την περ. Πέμπτη το βράδυ.

Από την έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Γνώμη

επιστροφή στην κορυφή