Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Χορός

Σεμινάριο Κεφαλλονίτικων χορών στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Παλαιό Αρσάκειο

Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων (η έδρα του είναι στην οδό Αράτου 39 και Κορίνθου) προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο Κεφαλλονίτικων χορών που διοργανώνει και που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/10/2017 και ώρα 5:30 μ.μ. έως 9:30 μ.μ. καθώς και την Κυριακή 22/10/2017 το πρωί, στο χώρο του παλαιού Αρσακείου στην οδό Μαιζώνος και Γκότση, στην Πάτρα.

  • Κατηγορία Χορός
Περισσότερα

Ξεκίνησαν οι εγγραφές και η διδασκαλία παραδοσιακών χορών

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, όπως κάθε χρόνοοι εγγραφές, και σε εβδομαδιαία βάση η διδασκαλία, στον Σύλλογο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Πανεπιστημίου Πατρών, με πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και άλλων δραστηριοτήτων.

  • Κατηγορία Χορός
Περισσότερα

Χορός Εν Χρόνω-Αύριο στο Ρωμαϊκό Ωδείο η χορευτική παράσταση

Αύριο στο Ρωμαϊκό Ωδείο η χορευτική παράσταση

Χορός Εν Χρόνω…

Με  μία χορευτική παράσταση στην οποία συμμετέχουν το Χορευτικό του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, «Τεχνης Κίνηση» και η Θεατρική Ομάδα Φοιτητών του ΤΕΙ «Κομπάρσοι», συνεχίζονται αύριο στις 9.30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο, οι παράλληλες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Πρόκειται για μία παράσταση στη διάρκεια της οποίας θα επιχειρηθεί να ξεδιπλωθεί η ιστορία της Πάτρας, από το 1890 έως και το 1960, με χορευτική και θεατρική προσέγγιση.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ «ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗ»

Ο Πολιτιστικός Όμιλος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση», είναι νεοσύστατος, ιδρύθηκε μόλις, τον Σεπτέμβριο του έτους 2016. 

Η διαδρομή, όμως, του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Ομίλου τουΤ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, ξεκινάει παλαιότερα, από το έτος 2009, ότανλειτουργούσε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Τ.Ε.Ι. Πάτρας και αργότερα Δυτικής Ελλάδας.

Με την ίδρυση του Πολιτιστικού Ομίλου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση», το χορευτικό τμήμα  αποτελεί μία από τις δράσεις του.

Η αυξανόμενη πορεία του χορευτικού τμήματος οφείλεται στην μεγάλη αγάπη των μελών του για τον παραδοσιακό χορό και γενικότερα στην προσπάθεια για

την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Χοροδιδάσκαλος του χορευτικού τμήματος είναι, από το έτος 2009, ο Κωνσταντίνος Σουλτανάς, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Πανεπιστημιακός Υπότροφος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Η ιστορική διαδρομή του χορευτικού του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας διαγράφεται από τα παλαιότερα χρόνια, όμως επανιδρύθηκε και επαναλειτουργεί από το έτος 2009.

Η επιτυχημένη και συνεχώς αυξανόμενη πορεία του χορευτικού οφείλεται στις αγόγγυστες προσπάθειες της, αείμνηστης Σοφίας Γιαννακάκη,  Δασκάλας στο 17ο Δημοτικό Σχολείο, που με την μεγάλη της αγάπη για τον παραδοσιακό χορό και αφοσίωση σε αυτό που ήθελε, πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα. Συνοδοιπόρος στην προσπάθεια αυτή από το έτος 2009 στάθηκε ο χοροδιδάσκαλος Κωνσταντίνος Σουλτανάς, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Το χορευτικό συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και δρώμενα που εξελίσσονται στην πόλη μας, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ»

Η θεατρική ομάδα "ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ" είναι φοιτητική ερασιτεχνική ομάδα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που δημιουργήθηκε το 2004. Αρχικά αποτελούνταν μόνο από φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής εργασίας (6 ατόμων), ενώ σήμερα μετά, από 12 χρόνια, έχει 35 φοιτητές από όλες τις σχολές του ΤΕΙ. Σε όλη αυτή την χρονική διαδρομή των δέκα τριών (13) χρόνων έχουν ενταχθεί στην ομάδα 250 μέλη, φοιτητές και μη.  Ο κύριος στόχος της ομάδας αυτής είναι το δέσιμο των μελών της ομάδας, το οικείο και όμορφο κλίμα μέσα σε αυτή. Μέσα από αυτό το κλίμα έρχεται η δημιουργία των θεατρικών έργων/δρώμενων, που κυρίως είναι εμπνευσμένα από τα ίδια τα μέλη τα οποία παρουσιάζονται στο τέλος κάθε χρονιάς.

Επιμέλεια χορευτικών: Κων/νος Σουλτανάς, Πανεπιστημιακός Υπότροφος Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας, Καθ. Φυσικής Αγωγής. Δραματουργική σύνθεση - Αφήγηση: Βασίλης Λάγιος Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία: Βασίλης Σουλτανάς Ενδυματολογική επιμέλεια:  Όλγα Καρβουνιάρη.

Είσοδος ελεύθερη.

  • Κατηγορία Χορός
Περισσότερα

Την Τρίτη η χορευτική παράσταση "Χορός Εν Χρόνω…" στο Αρχαίο Ωδείο

Με  μία χορευτική παράσταση στην οποία συμμετέχουν το Χορευτικό του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, «Τεχνης Κίνηση» και η Θεατρική Ομάδα Φοιτητών του ΤΕΙ «Κομπάρσοι», συνεχίζονται την Τρίτη στις 9.30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο, οι παράλληλες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ.

  • Κατηγορία Χορός
Περισσότερα

Πάνω από 200 χορευτές στο 15ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα

Η μεγάλη εκδήλωση του Καλοκαιριού το 15ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, του οποίου η έναρξη θα γίνει την  Παρασκευή 18 Αυγούστου στην Κλειτορία και το Σάββατο 19 Αυγούστου στα Καλάβρυτα, είναι προ των πυλών και όλα είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους προσκεκλημένους Συλλόγους.

  • Κατηγορία Χορός
Περισσότερα

Η "Ωραία Κοιμωμένη" στις 26 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο από τα ρώσικα μπαλέτα

Η «Ωραία Κοιμωμένη» έρχεται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον παραμυθένιο κόσμο του κλασικού μπαλέτου. Το φετινό καλοκαίρι η μαγεία του χορού κάτω από τα αστέρια με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Tchaikovsky θα «πλημμυρίσει» και την Πάτρα. Συγκεκριμένα, η παράσταση θα ανέβει την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

  • Κατηγορία Χορός
Περισσότερα

Πάτρα: Τα ρώσικα μπαλέτα παρουσιάζουν την "Ωραία Κοιμωμένη" στο Αρχαίο Ωδείο

Η «Ωραία Κοιμωμένη» έρχεται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον παραμυθένιο κόσμο του κλασικού μπαλέτου. Το φετινό καλοκαίρι η μαγεία του χορού κάτω από τα αστέρια με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Tchaikovsky θα «πλημμυρίσει» και την Πάτρα. Συγκεκριμένα, η παράσταση θα ανέβει την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

  • Κατηγορία Χορός
Περισσότερα

Μεγάλη επιτυχία για Δήμητρα Γκεζερλή και Patrick Kolodziejski-Πήραν την πρωτιά στο Greek Open Championship WDC

Μία ακόμη επιτυχία για το χρυσό καλλιτεχνικό ζευγάρι της Πάτρας Δήμητρα Γκεζερλή και Patrick Kolodziejski που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό χορού Greek Open Championship WDC (World Dance Council) που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στην Αθήνα.

  • Κατηγορία Χορός
Περισσότερα