Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 face book twitter you tube

Τάρτα αχλάδι με κρέμα σοκολάτας

Τάρτα αχλάδι με κρέμα σοκολάτας

Υλικά


Για τη βάση
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ. φρέσκο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αβγά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
νερό όσο τραβήξει
Για τη γέμιση
4 μεγάλα αχλάδια κομμένα στη μέση, χωρίς φλούδα και κουκούτσια
2 κουτ. βούτυρο φρέσκο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κρασοπότηρο κονιάκ
250γρ. κουβερτούρα μαύρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1,5γρ. μαστίχα Χίου

Διαδικασία
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε για 30 δευτερόλεπτα με τον αβγοδάρτη και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια. Χτυπάτε καλά το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και να φαίνεται το μίγμα σαν σβολιασμένο.

Στη συνέχεια ρίχνετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να αρχίσει να στρώνει και να γίνεται ομοιογενής. Αν σας φανεί πολύ σφιχτή, συμπληρώνετε λίγο νεράκι κουταλιά κουταλιά.

Μαζεύετε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την κάνετε μπάλα και την τυλίγετε σε διάφανη μεμβράνη κουζίνας. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες στο κάτω μέρος του ψυγείου.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε τα κομμάτια των αχλαδιών μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε τη ζάχαρη και τα καραμελώνετε. Σβήνετε με το κονιάκ, ανακατεύετε και στη συνέχεια μαγειρεύετε μέχρι να στεγνώσει το τηγάνι. Αφήνετε τα αχλάδια να κρυώσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Τρίβετε τη μαστίχα Χίου σε ένα γουδί να γίνει σκόνη και τη ρίχνετε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.

Βγάζετε τη ζύμη της τάρτας από το ψυγείο, την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκ. και την τοποθετείτε μέσα σε ένα βουτυρωμένη ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψετε καλά τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας. Στρώνετε μέσα τα κομματάκια του αχλαδιού και σιγά σιγά αδειάζετε τη λιωμένη σοκολάτα με την κρέμα μέχρι να τα σκεπάσει. Σκεπάζετε την τάρτα με βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσει, τη σερβίρετε και, αν θέλετε, συνοδεύετε με παγωτό βανίλια.

 https://www.olivemagazine.gr/recipe/%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%87%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1%cf%82/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παστίτσιο κλασικό Κερασόπιτα με τραγανή ζύμη »
επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk