Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 face book twitter you tube

Κερασόπιτα με τραγανή ζύμη

Κερασόπιτα με τραγανή ζύμη

Υλικά


Για τη ζύμη
200γρ. βούτυρο αγελαδινό, παγωμένο
2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
½ κουτ. του γλυκού αλάτι
10 κουτ. σούπας νερό παγωμένο
Για τη γέμιση
1 κιλό κεράσια ώριμα, σφιχτά, χωρίς κουκούτσια
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
¼ φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο
1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
½ φλιτζανάκι του καφέ νερό
Για το άλειμμα και το πασπάλισμα
1 κρόκο αβγού
1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα κομματάκια του βούτυρου και ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να πάρετε μια ψιχουλιαστή ζύμη. Προσθέτετε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ομοιόμορφη. Τη χωρίζετε σε δύο μέρη, ένα μεγαλύτερο και ένα μικρότερο, τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τα κεράσια, τη ζάχαρη και το λικέρ και ανακατεύετε απαλά. Βάζετε το κορνφλάουρ στο νερό, το ανακατεύετε και το ρίχνετε στο τηγάνι. Αφήνετε να πάρει μια δυο βράσεις και τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο. Σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγετε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζύμης σε στρογγυλό φύλλο. Με αυτό στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της ταρτιέρας σας. Αν περισσεύει φύλλο στα πλαϊνά, το κόβετε. Ρίχνετε τη γέμιση και την απλώνετε ομοιόμορφα. Ανοίγετε το δεύτερο, μικρότερο φύλλο και με αυτό σκεπάζετε τη γέμιση, πιέζοντας με τα δάχτυλά σας να ενωθούν οι άκρες των δύο ψύλλων ζύμης.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε τον κρόκο αβγού με την κρέμα γάλακτος και αλείφετε την επιφάνεια της κερασόπιτας. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και χαράζετε.

Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 40 λεπτά και κατόπιν ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 200οC και ψήνετε για 10 λεπτά επιπλέον, μέχρι η πίτα να ροδοκοκκινήσει.

https://www.olivemagazine.gr/recipe/%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%8c%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%ae-%ce%b6%cf%8d%ce%bc%ce%b7/

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk