Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Διεθνή νέα

Διεθνή πολιτική

Ακιντζί: Οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν να γίνουν ο 82ος νομός της Τουρκίας

O Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε πως δύο πράγματα δεν θέλουν οι Τουρκοκύπριοι, να γίνουν μειονότητα ή ο 82ος νομός της Τουρκίας, και θέλουν να ζήσουν «είτε ισάξια κάτω από την ίδια δομή είτε κάτω από δύο χωριστές δομές» στη Κύπρο.

Περισσότερα

Μήνυμα Τραμπ για τις Ευχαριστίες με... παχυλές περικοπές στη φορολογία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκφώνησε ένα αισιόδοξο λόγο για την Ημέρα των Ευχαριστιών στα στρατεύματα στο εξωτερικό, χαιρετίζοντας τις επιτυχίες που έχουν σημειωθεί στο Αφγανιστάν και στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, υπογραμμίζοντάς τους ότι μάχονται για «κάτι αληθινό».

Περισσότερα

Καταλονία: Το κόμμα του Πουτζντεμόν δεν υποστηρίζει πλέον τη «μονομερή» ανεξαρτησία

Το κόμμα του αποπεμφθέντος από τη Μαδρίτη προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, προκρίνει στο εξής τις διαπραγματεύσεις με το ισπανικό κράτος, αποκηρύττοντας μια μονομερή ρήξη, δήλωσε σήμερα η γενική συντονίστριά του.

Περισσότερα

Πρέσβης Γερμανίας: Οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας είναι οικογενειακές

Οικογενειακές χαρακτήρισε τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Jens Plötner, εξηγώντας ότι «υπάρχει μία πολυπλοκότητα στις σχέσεις, η οποία όμως τις κάνει πιο ενδιαφέρουσες».

Περισσότερα

Ινδία: Υπουργός δήλωσε ότι οι αμαρτίες προκαλούν καρκίνο

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού στην Ινδία που δήλωσε ότι ο καρκίνος “είναι θεία δίκη” που προκαλείται “εξαιτίας παλαιότερων αμαρτιών ενός προσώπου”.

Περισσότερα

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν- Σούλτς

Ο επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς διαβεβαίωσε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι μπορεί να βασίζεται στη στήριξή του όσον αφορά τα σχέδιά του Γάλλου προέδρου για την ανανέωση της Ευρώπης, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Περισσότερα