Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 face book twitter you tube

Μπιφτέκια πικάντικα με κάππαρη και μουστάρδα

Μπιφτέκια πικάντικα με κάππαρη και μουστάρδα

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

200 γρ. κιμά χοιρινό

5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

1 αβγό

1 κουτ. σούπας κάππαρη

1 κουτ. σούπας μουστάρδα μαλακή

1 κρεμμύδι μέτριο, σε 4 κομμάτια

1 φλιτζάνι νερό ανθρακούχο

1 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζετε και πολτοποιείτε την κάππαρη και το κρεμμύδι με τη μουστάρδα. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τους 2 κιμάδες, τη φρυγανιά, το αβγό, το πολτοποιημένο μίγμα με την κάππαρη, το ανθρακούχο νερό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Λαδώνετε πάλι τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Λαδώνετε ένα ταψί φούρνου και απλώνετε τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5-6 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε τα μπιφτέκια αμέσως και συνοδεύετε με πατάτες φούρνου λεμονάτες.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk