Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 face book twitter you tube

Μπιφτέκια σολομού με σουσάμι

Μπιφτέκια σολομού με σουσάμι

 

           

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. σολομό, χωρίς δέρμα και κόκαλα

2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο

2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό με δαμάσκηνο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 μεγάλα αβγά

½ φλιτζάνι σουσάμι, καβουρδισμένο

2-3 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας

λάδι καρύδας για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε καλά τον σολομό και τον στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Με κοφτερό μαχαίρι τον κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια. Βάζετε σε μεγάλο μπολ τον σολομό, το σησαμέλαιο, το ξίδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά και το σουσάμι. Ανακατεύετε και πασπαλίζετε λίγο-λίγο το αλεύρι καρύδας, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι καρύδας. Βρέχετε τα χέρια σας με λίγο λάδι καρύδας, παίρνετε 2 γεμάτες κουτ. σούπας από το μίγμα και πλάθετε σε σχήμα μπιφτεκιού. Μαγειρεύετε τα μπιφτέκια στο τηγάνι ψήνοντάς τα για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε με σαλάτα ρόκα και μια ελαφριά σάλτσα μαγιονέζας.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk