Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 face book twitter you tube

Αγιορείτικο σφουγγάτο από τον πατέρα Νικήτα

Αγιορείτικο σφουγγάτο από τον πατέρα Νικήτα

Η μαγειρική είναι τέχνη, θέλει πείρα, έμπνευση, υπομονή, φιλότιμο και μεράκι. Και το σφουγγάτο του Αγιορείτη πατέρα Νικήτα, τα διαθέτει και με το παραπάνω.

Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Με ιδιαίτερη φροντίδα ο μοναχός φέρνει τα ξύλα στο τζάκι ή στο φούρνο κι ετοιμάζει τα υλικά για τη μαγειρική του. Στις συνταγές του χρησιμοποιεί συνήθως άφθονα βότανα, λαχανικά, μυρωδικά και όσπρια, γεγονός που κάνει τις μοναστηριακέ συνταγές ξεχωριστές! Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το σφουγγάτο είναι εύκολα να τα προμηθευτείτε, ενώ και η εκτέλεσή του, δε θα σας δυσκολέψει καθόλου.

Θα χρειαστείτε: 1 κιλό πατάτες, ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο, κατά προτίμηση φέτα,  ½ φλιτζάνι γάλα
8 αυγά, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Επί το έργον:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες για τηγανητές. Τις τηγανίζουμε σε λάδι μέτρια. Τις βγάζουμε και τις απλώνουμε σε ταψί. Ρίχνουμε το τυρί, το αλάτι. το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρά. Απλώνουμε πάλι ομοιόμορφα  στο ταψί. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά.

Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο του Αγιορείτη μοναχού π. Νικήτα Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk