Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 face book twitter you tube

Κοτόπουλο με πράσινα φασολάκια, τοματίνια και κουρκουμά

Κοτόπουλο με πράσινα φασολάκια, τοματίνια και κουρκουμά

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 στήθη κοτόπουλου μεγάλα, σε μπουκιές

½ κιλό φασολάκια φρέσκα τρυφερά, καθαρισμένα, καλοπλυμένα και στεγνωμένα

2 σκελίδες σκόρδο

15 τοματίνια

1 κουτ. γλυκού κοφτό κουρκουμά (κιτρινόριζα)

1 κουτ. γλυκού κύμινο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεματάτε τα καλοπλυμένα τρυφερά πράσινα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν στο σουρωτήρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το σκόρδο. Αφήνετε να καβουρδιστεί για μερικά λεπτά και, όταν μαυρίσει, το βγάζετε και το πετάτε. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις μπουκίτσες του κομμένου κοτόπουλου. Τις σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και προσθέτετε τα τοματίνια, τον κουρκουμά και το κύμινο. Ανακατεύετε καλά προσέχοντας να μη διαλύσετε τα τοματίνια, προσθέτετε τα ζεματισμένα φασολάκια, αλατίζετε ελαφρά και πιπερώνετε. Σβήνετε με το λευκό κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά ακόμη. Το σερβίρετε ζεστό.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk