Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 face book twitter you tube

Καλαμαράκια γιουβέτσι με αρώματα ούζου

Καλαμαράκια γιουβέτσι με αρώματα ούζου

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό καλαμαράκια -φρέσκα ή κατεψυγμένα- σε λεπτές ροδέλες

4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια μέτρια, ξερά, ψιλοκομμένα

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

1 μαραθόριζα (φινόκιο) ψιλοκομμένη

1 σφηνάκι ούζο

½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο σε σκόνη

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

½ λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γιουβέτσι

1 φλιτζάνι κριθαράκι χονδρό

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό

½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε τα κρεμμύδια με τις ροδέλες από τα καλαμάρια. Προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης, τη μαραθόριζα, αλατοπιπερώνετε και καρυκεύετε με πάπρικα και γλυκάνισο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το ούζο. Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε τα καλαμάρια να βράσουν για 15 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Μεταφέρετε το μίγμα της κατσαρόλας σε μεγάλο πυρίμαχο ταψί και προσθέτετε και τον υπόλοιπο (1 λίτρο) καυτό ζωμό λαχανικών. Προσθέτετε το κριθαράκι. Ανακατεύετε και βάζετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Το γιουβέτσι θα πρέπει να είναι ζουμερό όταν το βγάλετε από το φούρνο γιατί όσο μένει και κρυώνει πήζει. Μόλις αποσύρετε το ταψί από το φούρνο πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk