Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 face book twitter you tube

Ανοίγουν τις πύλες τους για το κοινό-Το Εκκλησιαστικό Μουσείο και το Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης»

Ανοίγουν τις πύλες τους για το κοινό-Το Εκκλησιαστικό Μουσείο και το Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης»

Δύο μουσειακοί χώροι, οι οποίοι αποτελούν πραγματικά «κοσμήματα» για την πόλη του Αιγίου, ανοίγουν από σήμερα και επισήμως τις πύλες τους, έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες από την περιοχή και όχι μόνο. Πρόκειται για το Εκκλησιαστικό Μουσείο και το Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης», που φιλοξενούν πλήθος εκθεμάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ανεκτίμητης αξίας και που καταγράφουν την περίλαμπρη εκκλησιαστική αλλά και εθνική μας ιστορία στο πέρασμα του χρόνου…

 

Ένα ακόμα «στολίδι» Πολιτισμού αποτελεί για την Αιγιάλεια, την Αχαΐα αλλά και για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, το Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης», που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Αιγίου (οδός Πολυχρονιάδη 8) και στεγάζεται στο ισόγειο του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «Νέοι Ορίζοντες».

Στο Μουσείο εκτίθενται κειμήλια θρησκευτικής, εθνικής και ιστορικής αξίας από την προσωπική συλλογή του νεότερου βετεράνου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, Ιακώβου Τσούνη.

Η περισυλλογή και διάσωση των κειμηλίων επιτεύχθηκε με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου, ο οποίος θέλοντας να τιμήσει τον αγωνιστή, ήρωα και άνθρωπο Ιάκωβο Τσούνη, ζήτησε την ιστορικής σημασίας συλλογή προκειμένου να την εκθέτει μόνιμα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε Δευτέρα (από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.), το δε Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης» κάθε Τετάρτη, τις ίδιες ώρες.

επιστροφή στην κορυφή