Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 face book twitter you tube

Τα νέα της Πάτρας και της Δ. Ελλάδας

Πάτρα πολιτική

Πάτρα: Ανατίναξαν τα ξημερώματα το γραφείο του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη- "Δυστυχώς είμαστε παραδεδομένοι στο έλεος αυτών που θέλουν να καταστρέψουν την πατρίδα μας" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στην είσοδο του γραφείου του πρώην Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη που βρίσκεται στην οδό Φοιλοποίμενος.

Περισσότερα

To β’ ημίχρονο της «μονομαχίας-Νέα (διαδικτυακή) κόντρα Απόστολου Κατσιφάρα και Ανδρέα Κατσανιώτη

 

Η πολιτική «μονομαχία» που ξεκίνησε προχθές στο περιφερειακό συμβούλιο, μεταξύ του περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα και του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., Ανδρέα Κατσανιώτη, συνεχίστηκε και χθες, μέσω… social media.

Μία μέρα μετά την αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δύο ανδρών για το κυβερνητικό συνέδριο και την στάση της περιφερειακής Αρχής (από την πλευρά του κ. Κατσανιώτη) και στον απόηχο της ανακοίνωσης του περιφερειάρχη για δημόσιο απολογισμό του κυβερνητικού συνεδρίου στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου, αλλά και των κατηγοριών που εξέπεμψε ο κ. Κατσιφάρας προς τον βουλευτή για «αποπροσανατολισμό» από τα θέματα του συμβουλίου, αλλά και για «διγλωσσία» (στο ζήτημα της νότιας χάραξης της Πατρών – Πύργου), χθες υπήρξε και νέα συνέχεια.

«ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ…»

Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του στο facebook, ο κ. Κατσιφάρας κάνει λόγο για «προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τους στόχους της Περιφέρειας, την πραγματική δουλειά που γίνεται και το έργο που παράγεται», αναφέρεται σε «κομματικές άγονες αντιπαραθέσεις», ενώ στο κείμενο -που απευθύνεται στους πολίτες- αναφέρεται με νόημα (προφανώς ενόψει των επομένων αυτοδιοικητικών εκλογών): «Όταν έρθει η ώρα, εγώ θα απευθυνθώ πάλι σε εσάς και μόνο».

Αναλυτικότερα, το κείμενο που δημοσίευσε ο κ. Κατσιφάρας έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τους στόχους της Περιφέρειας, την πραγματική δουλειά που γίνεται και το έργο που παράγεται.

Έχοντας πάντα το βλέμμα μου στραμμένο σε εσάς, και υπηρετώντας το αξίωμα που μου αναθέσατε με σεβασμό, ευθύνη και αρχές, σας δηλώνω ευθαρσώς ότι αυτή την ώρα, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στην Περιφέρεια και ασχολούμαι μόνο με αυτό.

Ο απολογισμός του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από πρόσκληση που θα εκδοθεί από τον Πρόεδρό του, η οποία θα σταλεί και σε όλους τους φορείς της Περιφέρειάς μας.

Έχω πολλές φορές πει και θα το λέω πάντα. Η Περιφέρεια είναι θεσμός. Το Περιφερειακό της Συμβούλιο είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο και η φωνή όλων των φορέων και των πολιτών μας.

Όσο έχω την ευθύνη της Περιφέρειας, δεν θα επιτρέψω να γίνει μέρος κομματικών άγονων αντιπαραθέσεων.

Όσο έχω την ευθύνη, η πρόσκληση και η Ημερήσια Διάταξη θα βγαίνει από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και μόνο.

Όσο έχω την ευθύνη, θα σεβόμαστε όλοι τις αρχές της δημοκρατίας και της πλειοψηφίας.

Όσο έχω την ευθύνη, όπως έχει ανακοινώσει και ο πρόεδρος στους επικεφαλής των παρατάξεων, δεν θα υπάρχουν θέματα εκτός Ημερήσιας Διάταξης εκτός αν το επιβάλλουν έκτακτα και μη προβλέψιμα γεγονότα. Επίσης, τα έκτακτα θέματα θα έρχονται όπως προβλέπονται από τον κανονισμό, με εισήγηση.

Όταν έρθει η ώρα, εγώ θα απευθυνθώ πάλι σε εσάς και μόνο.

Επιτρέψτε μου να υπογράψω αυτήν την ανοιχτή επιστολή, όπως εσείς με αποκαλείτε.

Με τιμή,

Αποστόλης».

 

«Κατανοώ την αγωνία του»

Η δημοσίευση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας όμως δεν έμεινε… αναπάντητη από τον κ. Κατσανιώτη, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα προχώρησε σε δική του ανακοίνωση, με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή μέσω της δικής του σελίδας στο facebook. Στην ανακοίνωση, ο βουλευτής βάλλει εκ νέου κατά του περιφερειάρχη, αναφέροντας τα εξής:

«Το έργο που γίνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δυστυχώς αποτυπώνεται σε όλους τους δείκτες. Μια από τις φτωχότερες περιφέρειες στην Ευρώπη με βραβείο ανεργίας.

Τζάμπα ο κόπος του Περιφερειάρχη λοιπόν να προσπαθεί να πείσει ότι μπορεί να φέρει την «άνοιξη» ενώ πάντα ήταν εκφραστής των πολιτικών που ευθύνονται για το «φθινόπωρο» και τον «χειμώνα» της Δυτικής Ελλάδας.

Τζάμπα και η προσπάθειά του να δείξει ότι υπερασπίζεται την ορθή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όλοι πλέον κατανοούν ότι το κάνει μόνο… όταν του ασκείται κριτική, αλλά όχι όταν λαμβάνει αποφάσεις για φιέστες προσωπικής προβολής και σκοπιμότητας. Τότε, αναγνωρίζει μόνο τη «δημοκρατία των ημετέρων».

Ειλικρινά, κατανοώ την αγωνία του.

Ο πραγματικός απολογισμός, στους πολίτες, πλησιάζει...».

Περισσότερα

Απόστολος Κατσιφάρας: Δεν θα επιτρέψω άγονα κομματικά παιχνίδια αποπροσανατολισμού

Μια προσωπικού χαρακτήρα επιστολή προς τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας «ανέβασε» στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Περισσότερα

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR προεδρεύει ο Κατσιφάρας

Αναχωρεί σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, για την Ισπανία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR ,που πραγματοποιείται 14 και 15 Φεβρουαρίου στην Καρθαγένη στην Περιφέρειατης Μούρθια της Ισπανία.

Περισσότερα

Συνάντηση Αλεξόπουλου με Κεγκέρογλου και Παπαθεοδώρου

Την ευκαιρία να τα πουν από κοντά, είχαν χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαίας, Γρ. Αλεξόπουλος με τον βουλευτή και πρώην υφυπουργό, Β. Κεγκέρογλου, τον βουλευτή Αχαίας, Θ. Παπαθεοδώρου και μέλη της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τον Ν. Μοίραλη (Γραμματέα) και τον Δ. Κανελλόπουλο (Συντονιστή).

Περισσότερα

Συνάντηση Κατσιφάρα με την νέα ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας

Συνάντηση με τη νέα ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Δυτική Ελλάδα είχεσήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτ.Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Περισσότερα