Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 face book twitter you tube

Τραγανή αλμύρα με ποικιλία θαλασσινών

Τραγανή αλμύρα με ποικιλία θαλασσινών

Υλικά


1 κιλό αλμύρα τρυφερή, καθαρισμένη καλά
1 χταπόδι μικρό (περίπου 600γρ.)
20 γαρίδες μεγάλες
3-4 καλαμάρια καθαρισμένα
15 μύδια καθαρισμένα (μόνο τα ψαχνά)
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας ξίδι για το βράσιμο
άφθονο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό προσθέτετε τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας ξίδι και βράζετε το χταπόδι μέχρι να γίνει τρυφερό. Το βγάζετε και στο ίδιο νερό βράζετε τα καλαμαράκια και τις γαρίδες. Τέλος, στο ίδιο νερό βράζετε τα μύδια για 1 λεπτό.

Αφήνετε τα θαλασσινά να κρυώσουν και τα κόβετε σε κομματάκια. Τα βάζετε σε ένα μπολ, τα ραντίζετε με δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια τη ρίγανη και μπόλικο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να μαριναριστούν εκτός ψυγείου.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε την αλμύρα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τρυφερή. Τη βγάζετε, τη σουρώνετε καλά και την απλώνετε σε μια μεγάλη πιατέλα, την περιχύνετε με άφθονο λεμόνι και ελαιόλαδο και στο κέντρο της πιατέλας τοποθετείτε τα θαλασσινά. Σερβίρετε την πιατέλα στο τραπέζι όσο τα χόρτα είναι ακόμα ζεστά.

https://www.olivemagazine.gr/recipe/%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%ae-%ce%b1%ce%bb%ce%bc%cf%8d%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%bd%cf%8e/

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk