Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάρτα μπριάμ

Τάρτα μπριάμ

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κολοκυθάκια, σε κύβους

400 γρ. πατάτες μέτριες, καθαρισμένες, σε πολύ λεπτές ροδέλες

3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη), σε κύβους

1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους

2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι φασολάκια φρέσκα, βρασμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. σούπας ξίδι

2 ντομάτες σφιχτές και ώριμες, σε κύβους

1 αβγό χτυπημένο ελαφρά

ελαιόλαδο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

ρίγανη

θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Καλύπτετε με λαδόκολλα μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ. με αποσπώμενο στεφάνι. Την αλείφετε με ελαιόλαδο και σκεπάζετε τον πάτο και τα τοιχώματα με τις ροδέλες της πατάτας. Αλείφετε τις πατάτες με το αβγό, βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα υπόλοιπα λαχανικά, πασπαλίζετε με θυμάρι, ρίγανη και αλατοπίπερο και σοτάρετε για άλλα 5-7 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη με το ξίδι και αφήνετε τα υλικά να ψηθούν για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε το μπριάμ πάνω στη βάση τάρτας από πατάτες, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 200°C για 15 λεπτά. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει ελαφρά και τη μεταφέρετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε εναλλακτικά να πασπαλίσετε στην τάρτα σκληρά ή μαλακά τυριά της επιλογής σας, τριμμένα ή κομμένα σε κύβους.

Εφημερίδα Γνώμη

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk