Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 face book twitter you tube

Κοκκινιστά ρεβίθια με κουνουπίδι

Κοκκινιστά ρεβίθια με κουνουπίδι

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς

650 γρ. κουνουπίδι

1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

1 νεροπότηρο ντομάτα τριμμένη

1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

1 κουτ. γλυκού κανέλα

½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. σούπας ξίδι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σουρώνετε τα ρεβίθια από το νερό που μούλιασαν, τα ξεπλένετε καλά, τα τρίβετε με τις παλάμες σας να φύγουν όσο περισσότερα φλούδια γίνεται, τα πλένετε ξανά πολύ καλά και τα αφήνετε σε σουρωτήρι. Παίρνετε το κουνουπίδι και κόβετε τις άκρες του σε μπουκετάκια. Τα ξεπλένετε με άφθονο νερό. Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αφήνετε να ζεσταθεί και ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι να σοταριστεί. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε τα ρεβίθια. Τα σοτάρετε και αυτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε μέσα την τριμμένη ντομάτα, διαλύετε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε την κανέλα, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε με την κατσαρόλα σκεπασμένη, μέχρι να γίνουν τρυφερά τα ρεβίθια. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό. Στη 1 ώρα περίπου προσθέτετε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 15 λεπτά ακόμη. Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα να γίνει τρυφερό το κουνουπίδι και να πήξει η σάλτσα.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk