Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 face book twitter you tube

Κοτόπουλο με λεμόνι και μέλι

Κοτόπουλο με λεμόνι και μέλι

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 διπλό στήθος από φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

αλάτι, ελάχιστο

Για τη σος

1 σφηνάκι μέλι

2 κουτ. σούπας σόγια σος

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κοφτή κουτ. σούπας μουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, βάζετε το λάδι και προσθέτετε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και το μίγμα μπαχαρικών. Το αφήνετε να ψηθεί καλά και να ροδίσει και από τις δυο πλευρές, χωρίς όμως να ξεραθεί και να χάσει τη γεύση του. Χρειάζεται περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Με ένα μαχαίρι κάνετε μια μικρή τομή στο πιο χοντρό κομμάτι όσο αυτό ψήνεται. Τη στιγμή που από ροζ αλλάζει χρώμα και γίνεται λευκό, το κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά. Είναι έτοιμο και ιδανικά ψημένο! Σε ένα ποτήρι ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σος, φροντίζοντας να λιώσει καλά το μέλι. Ρίχνετε τη σος στο τηγάνι και μαγειρεύετε γύρω στα 2 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει και να γίνει σαν ρευστή καραμέλα. Σερβίρετε τα φιλετάκια συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με λάιμ και το μέλι με πετιμέζι. To κοτόπουλο ταιριάζει τέλεια με ένα λευκό ρύζι μπασμάτι και με λαχανικά βραστά ή σοτέ.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk