Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 face book twitter you tube

Μπουτάκια κοτόπουλου με μπίρα, μέλι και μουστάρδα

Μπουτάκια κοτόπουλου με μπίρα, μέλι και μουστάρδα

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μπούτια κοτόπουλου

1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

1 ποτήρι μπίρα

1 κουτ. σούπας μέλι

1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. γλυκού κόκκους κόλιανδρου, χοντροκοπανισμένους

20 πατάτες στρογγυλές

φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί, ρίχνετε το ελαιόλαδο και κατόπιν τα μπουτάκια. Τα ροδίζετε από όλες τις πλευρές γυρίζοντάς τα προσεκτικά όταν πρέπει. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Σβήνετε με την μπίρα και προσθέτετε σταδιακά το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό και τους χοντροκοπανισμένους κόκκους του κόλιανδρου. Μεταφέρετε το φαγητό σε ταψί, προσθέτετε τις πατάτες με τη φλούδα τους και ψήνετε μέχρι να μείνει το φαγητό με μια μελωμένη σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με τα φύλλα της φρέσκιας ρίγανης.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk