Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 face book twitter you tube

Σπάλα χοιρινή στο φούρνο με μουστάρδα

Σπάλα χοιρινή στο φούρνο με μουστάρδα

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κομμάτι από χοιρινή σπάλα γύρω στα 2 κιλά

8 κλαράκια δεντρολίβανο

4 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κουτ. σούπας μέλι

αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ αρακά

1 κιλό αρακά

7 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ταψί τοποθετείτε τα κλαράκια δεντρολίβανου, από πάνω τη σπάλα και την αλατοπιπερώνετε καλά. Σε μπολ, ρίχνετε τη μουστάρδα και το μέλι. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και με πινέλο αλείφετε τη σπάλα. Ρίχνετε ένα ποτήρι νερό στον πάτο του ταψιού, σκεπάζετε το ταψί με δύο βρεγμένες λαδόκολλες και ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Ζεματάτε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τον σουρώνετε. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο. Πολτοποιείτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο μίξερ και τα ρίχνετε στο λάδι. Ανακατεύετε συνέχεια για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τον αρακά και ανακατεύετε καλά. Αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε τον άνηθο. Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει. Περνάτε τον αρακά από το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας πράσινος απαλός πουρές και τον ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Αν είναι πηχτός, προσθέτετε σιγά-σιγά λίγο γάλα να αποκτήσει μια υφή σαν μέλι. Τον δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι. Βγάζετε τη σπάλα από τον φούρνο και κόβετε σε χοντρές φέτες. Την τοποθετείτε σε πιατέλα, την περιχύνετε με όση σάλτσα έχει μείνει στο ταψί και σερβίρετε με τον πουρέ αρακά.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk