Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 face book twitter you tube

Αμπελοφάσουλα «μακαρονάδα»

Αμπελοφάσουλα «μακαρονάδα»

                                        

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό αμπελοφάσουλα (λιβιά)

1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη

4 κουτ. σούπας βούτυρο

Για τη σάλτσα ντομάτας

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη

2 κόκκους μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα αμπελοφάσουλα από τα κοτσάνια τους τραβώντας τα κατά μήκος για να αφαιρέσετε μαζί και τις κλωστές τους. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό προσέχοντας μη σας λιώσουν και τα στραγγίζετε. Στο μεταξύ, σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι για 1 λεπτό και προσθέτετε την τομάτα, αλατοπίπερο και το μπαχάρι. Βράζετε μέχρι να δέσει, για 20 λεπτά περίπου. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα, βάζετε το βούτυρο σε μικρό σκεύος να κάψει στη φωτιά και τα περιχύνετε. Προσθέτετε από πάνω τη σάλτσα τομάτας, πασπαλίζετε με το τυρί και σερβίρετε.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk