Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 face book twitter you tube

Κορμός παγωτού με πεπόνι

Κορμός παγωτού με πεπόνι

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το παντεσπάνι

4 αβγά

125γρ. ζάχαρη

70γρ. βούτυρο λιωμένο, κρύο

130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Για τη γέμιση

400γρ. παγωτό βανίλια

200γρ. πεπόνι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο

άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε ένα ταψί 25x35εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε πασπαλιστά το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ. Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι, αδειάζετε το μίγμα στο ταψάκι και ισιώνετε την επιφάνεια του. Ψήνετε το παντεσπάνι στο φούρνο για 15 λεπτά. Απλώνετε μια καθαρή πετσέτα στον πάγκο και την πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Αναποδογυρίζετε επάνω το παντεσπάνι, αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τυλίγετε σε ρολό, μαζί με την πετσέτα. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15-20 λεπτά. Ξετυλίγετε το παντεσπάνι από την πετσέτα και απλώνετε το μαλακωμένο παγωτό. Σκορπάτε το ψιλοκομμένο πεπόνι και τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό, με προσοχή. Τυλίγετε τον κορμό με μεμβράνη και τον βάζετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Για το σερβίρισμα αφαιρείτε τη μεμβράνη, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη, διακοσμείτε αν θέλετε με κομμάτια πεπόνι, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk