Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 face book twitter you tube

Πράσινη σούπα από μπρόκολο, σπανάκι και αρακά

Πράσινη σούπα από μπρόκολο, σπανάκι και αρακά

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια)

150 γρ. σπανάκι

150 γρ. αρακά κατεψυγμένο

1 μήλο πράσινο

1 φινόκιο καθαρισμένο, σε φέτες

1 λίτρο ζωμό κότας φρέσκο ή από συμπυκνωμένο ζωμό ψυγείου

λίγο μοσχοκάρυδο

2 κουτ. σούπας γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

100 ml κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

μερικά φυλλαράκια μαϊντανού

1 καρότο ή 1 μικρό βολβό παντζαριού

Εκτέλεση:

Χωρίζετε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα αφήνετε σε σκεύος με κρύο νερό και ξίδι για 10 λεπτά. Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι, πλένετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια από το πράσινο μήλο. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το φινόκιο (μαζί με τα φύλλα του) για 2 λεπτά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ζωμό και προσθέτετε το μπρόκολο, το σπανάκι, τον αρακά, το πράσινο μήλο μαζί με τη φλούδα του και αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά. Πολτοποιείτε τη σούπα σε δύο τρεις δόσεις στο μπλέντερ ή επί τόπου στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, το υπόλοιπο βούτυρο, το τριμμένο τυρί και δίνετε μια βράση ακόμη. Διατηρείτε και σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε μπολ ή φλιτζάνια με μια σπείρα από χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο κέντρο, ένα τσιπ καρότου ή παντζαριού και ένα τηγανισμένο φυλλαράκι μαϊντανού.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk