Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 face book twitter you tube

Πιλάφι με χρωματιστές πιπεριές, μανιτάρια και γαρίδες

Πιλάφι με χρωματιστές πιπεριές, μανιτάρια και γαρίδες

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι

1 πιπεριά κόκκινη μικρή, σε καρέ

1 πιπεριά πράσινη μικρή, σε καρέ

1 πιπεριά κίτρινη μικρή, σε καρέ

125 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες

1 κιλό γαρίδες ολόκληρες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

2 ντομάτες μέτριες, αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες

4 κουτ. σούπας ούζο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξίδι

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τις γαρίδες σε 3½ φλιτζάνια νερό μαζί με το ξίδι για 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα - δεν πρέπει να παραβράσουν γιατί θα σκληρύνουν. Τις στραγγίζετε και φυλάτε το ζωμό. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις καθαρίζετε. Αν θέλετε, αφήνετε μερικές ολόκληρες για το γαρνίρισμα. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Όταν τα «πιούν», σβήνετε με ούζο και προσθέτετε την τομάτα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 5 λεπτά και προσθέτετε το ζωμό από τις γαρίδες. Όταν πάρει βράση προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε το πιλάφι να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να πιει το ζωμό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και το καπάκι και το αφήνετε να σταθεί για 5-6 λεπτά. Μεταφέρετε το πιλάφι σε φόρμα και, όταν το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, το γαρνίρετε με τις ολόκληρες γαρίδες που έχετε φυλάξει. Πασπαλίζετε από πάνω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk