Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 face book twitter you tube

Γυναίκα

Συνταγές:Τούρτα τιραμισού

 

 

Υλικά (για στρογγυλή φόρμα διαμ.23εκ.)

Για τη βάση

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ

1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο κρύο

2 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 σφηνάκι γλυκό κρασί Μασάλα ή Vinsanto ή κονιάκ

Για την κρέμα και τη διακόσμηση

500γρ. τυρί μασκαρπόνε

250ml κρέμα γάλακτος

3 αβγά

½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 σφηνάκι γλυκό κρασί Μασάλα ή Vinsanto

Κακάο

Εκτέλεση:

Βάζετε σε μικρό σκεύος τη ζάχαρη με τρεις κουταλιές της σούπας νερό να πάρει βράση το σιρόπι, ανακατεύοντας ελαφρά για να λιώσει η ζάχαρη.Βάζετε και τα αβγά να χτυπηθούν στο μίξερ και, αφού το σιρόπι πάρει μια δυο βράσεις, το ρίχνετε πάνω από τα αβγά σαν κορδόνι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει άσπρο και αφράτο. Προσθέτετε τότε το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα. Προς το τέλος προσθέτετε και το γλυκό κρασί και χτυπάτε λίγο ακόμα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και μετά την ενσωματώνετε στο μίγμα των αβγών. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να πήξει ελαφρά. Ανακατεύετε τον καφέ με τη ζάχαρη και το γλυκό κρασί και βουτάτε ένα-ένα τα μπισκότα, τα τινάζετε και κάνετε μια πρώτη στρώση στο σκεύος σερβιρίσματος. Αδειάζετε από πάνω τη μισή κρέμα, κάνετε μια δεύτερη στρώση με μουσκεμένα μπισκότα και τα σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε το τιραμισού στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Πριν το σερβίρετε, το πασπαλίζετε με κακάο το οποίο ρίχνετε σαν βροχή από σουρωτήρι.

  • Κατηγορία Γυναίκα
Περισσότερα

Χρώματα μαλλιών για το 2018

Αν ψάχνετε για να δοκιμάσετε κάτι καινούριο και μοντέρνο στα μαλλιά σας για τη νέα χρονιά, πάρε ιδέες από αυτές τις φανταστικές που η στήλη σας προτείνει!

  • Κατηγορία Γυναίκα
Περισσότερα

Συνταγές:Κατσικάκι με χυμό και σπόρους από ρόδι

 

Υλικά (για 6 άτομα)

1½ κιλό κατσικάκι (πλάτη) κομμένο σε μερίδες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 νεροπότηρο κρασί λευκό

σποράκια από 1 ρόδι

1 νεροπότηρο χυμό από ρόδι

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

1 κουτ. σούπας ξερά φύλλα από λουίζα

2 φύλλα δάφνης

3 σκελίδες σκόρδου

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε λίγες-λίγες τις μερίδες από το κατσικάκι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τις σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ξαναβάζετε το κατσικάκι μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε τα δύο υλικά, ρίχνετε μέσα τα φύλλα δάφνης, τα φύλλα λουίζας και τις σκελίδες σκόρδου. Ρίχνετε ένα νεροπότηρο λευκό κρασί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 40 λεπτά. Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το χυμό του ροδιού. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα σποράκια του ροδιού και κλείνετε τη φωτιά. Το σερβίρετε ζεστό συνοδεύοντάς το ιδανικά με κάποιο πουρέ, όπως σελινόριζας.

  • Κατηγορία Γυναίκα
Περισσότερα