Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 face book twitter you tube

Κοτόπουλο με ξινόμηλα, αμύγδαλα και σταφίδες

Κοτόπουλο με ξινόμηλα, αμύγδαλα και σταφίδες

   

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους

2 ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα

4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες

αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

½ φλιτζάνι κρασί λευκό

1 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. σούπας κάρι

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε το κρασί, το λάδι και το μέλι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κάρι. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το βυθίζετε στη μαρινάδα για 2 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210οC. Κόβετε τέσσερα μεγάλα φύλλα λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου και μοιράζετε στη μέση κάθε φύλλου το μαριναρισμένο κοτόπουλο, τα μήλα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Περιχύνετε με λίγη από τη μαρινάδα, σηκώνετε τις τέσσερις άκρες λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου και με ένα κομμάτι σπάγκου τα δένετε πουγκιά. Τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk