Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 face book twitter you tube

Συνταγές: Μπακαλιάρος μπιάνκο

Συνταγές: Μπακαλιάρος μπιάνκο

    Υλικά (για 4 άτομα)

6 μερίδες μπακαλιάρος φιλέτο, ξαρμυρισμένος

1 κιλό πατάτες

10 σκελίδες σκόρδο

150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

χυμός από 2-3 λεμόνια

2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι χοντρό, πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε χοντρά, ομοιόμορφα κομμάτια. Καθαρίζετε τα σκόρδα και τα κόβετε σε φέτες. Έπειτα σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά τοποθετείτε σε στρώσεις τις πατάτες, τα σκόρδα και τα φιλέτα του ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου. Πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λεμόνι. Προσθέτετε 250 ml νερό και μόλις το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τo σιγοβράζετε για περίπου 40 λεπτά. Πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτετε τον χυμό 1-2 λεμονιών, ανάλογα με την οξύτητά τους. Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει παντού ο χυμός και πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον πιπέρι και τον μαϊντανό. Μπορείτε να σερβίρετε το μπιάνκο με λεμόνι

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk